fbpx

Offerte aanvragen?

Brandpreventie

Brandveiligheid is een belangrijk agendapunt in Nederland. Er zijn dan ook vele wetten, regels, voorschriften en normeringen die dramatische gebeurtenissen moeten voorkomen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, is er geen garantie dat brand nooit uit zal breken. Als dit het geval is heeft dit nare gevolgen voor je medewerkers, je woning, inboedel en inventaris. Om ervoor te zorgen dat de gevolgen zo beperkt mogelijk blijven, hoort brandveiligheid en bouwkundige brandpreventie bij ieder bouwbedrijf centraal te staan. Dit is bij ons wel het geval. Bij ons vind je alle kennis in huis om ervoor te zorgen dat jouw bedrijfspand of woning voldoet aan de vereiste WBDBO-eisen, waardoor de kans op brand zo klein mogelijk is. 

Op deze pagina (ga direct naar)

Brandpreventie

Hogere veiligheid met Bouwkundige Brandpreventie

Brandveilig bouwen of bouwkundige brandpreventie is een breed begrip en bestaat uit een aantal brandwerende werken. Hierdoor verklein je de kan dat er brand uitbreekt aanzienlijk. Brandwerende werken verdelen wij onder de volgende drie bouwkundige onderdelen:

Meer weten over brandveilig bouwen? Neem contact op!

Bouwkundige Brandpreventie - Brabant Bouwgroep

Hoofddraagconstructies

De hoofddraagconstructies bekleden we met brandwerend isolatiemateriaal. Dit moet ervoor zorgen dat, indien er sprake is van brand, het staal niet te snel opwarmt. Het effect hiervan is dat de constructie niet bezwijkt en zo lang mogelijk intact blijft. Om dit te realiseren maken we gebruik van meerdere oplossingen, zoals brandwerende coating en plaatbekleding.

brandpreventie

Compartimentering

Tijdens het bouwproces verdelen wij het gebouw op in verschillende brandcompartimenten. Hierdoor kan tijdens het ontstaan van een brand deze makkelijker beheersbaar worden gehouden. Hierdoor blijft de schade beperkt en geeft het mensen binnen het gebouw de kans om veilig te vluchten. Ook geeft het de brandweer de mogelijkheid om hun werk op een effectieve manier te verrichten. Brandcompartimenten zijn altijd opgebouwd uit verschillende onderdelen, zoals kozijnen, wanden en plafonds.

Brandpreventie

Afdichtingen​

Niet alleen de wanden, vloeren en daken moeten voldoen aan de brandveiligheidseisen. Ook voor sparingen en doorvoeringen gelden deze eisen. Hierbij moet je denken aan een gat in de muur of compartimenten. Deze zijn meestal gevuld met kabels of leidingen en dit kan ervoor zorgen dat de brand zich sneller verspreidt. Wij zijn gespecialiseerd in het brandwerend afdichten van doorvoeringen en sparingen in brandscheidingen. Hiermee zorgen wij ervoor dat de verspreiding van rook en vuur bij een brand zoveel mogelijk beperkt wordt.

Brandveiligheidseisen en maatregelen ​

Om aan de WBDBO en andere brandveiligheidseisen zoals de Nen6069, EN1366-3 te voldoen werken wij altijd volgens strenge richtlijnen. Zo zorgen wij ervoor dat al het gebruikte materiaal brandwerend is én is voorzien van de vereiste testrapporten. Met deze testrapporten kan je (indien nodig) aan de brandweer of je verzekeraar verklaren dat de materialen aan alle WBDBO-eisen voldoen. Daarnaast worden al onze medewerkers regelmatig bijgeschoold en zijn zij altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen. Naast de vele productkennis zijn onze monteurs in het bezit van een geldig VCA-diploma, want veilig werken staat bij ons op de eerste plaats.

Brandpreventie

Hoe brandveilig is je gebouw?

Hoe goed een gebouw is beschermt tegen de kans op brand zit uiteindelijk in de details. Zelfs de kleinste materialen, zoals de kit, draagt bij aan een goede brandpreventie. Daarom staat het waarborgen van brandveiligheid centraal in alle projecten die wij uitvoeren. Ben je benieuwd hoe goed jouw gebouw is beschermd tegen brand en of je voldoet aan de vereiste WBDBO-eisen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een inspectie. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons