Bitumen dak

Bitumen dakbedekking is een veelgebruikte optie voor het bedekken van huizen en andere bijgebouwen, zoals schuurtjes, kantoorpanden en garages. Bitumen is een zwart, olieachtig materiaal dat gemaakt wordt van ruwe olie en is zeer bestand tegen weersinvloeden. Bovendien is het ook bestand tegen UV-straling en rot, wat betekent dat een bitumen dak lange tijd goed zal blijven presteren. 

Dus ben jij op zoek naar een nieuw bitumen dak of heeft jouw bitumen dak een reparatie nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk dé experts op het gebied van bitumen daken. Neem nu contact met ons op.

Wanneer bitumen dak vervangen?

Er zijn verschillende redenen om een bitumen dak te vervangen. Een bitumen dak kan na verloop van tijd verouderen en daardoor minder goed tegen weersinvloeden en veranderingen in temperatuur bestand zijn. Je kunt niet een precieze tijd noemen wanneer een bitumen dak zijn beste tijd heeft gehad. Een dak dat jarenlang goed onderhouden is zal waarschijnlijk een langere levensduur hebben dan een dak waar jaren niets aan is gedaan.

Naast het bitumen dak levensduur, kan het dak ook beschadigd raken door bijvoorbeeld storm of vallende takken. In dat geval kan het verstandig zijn om het dak te vervangen voordat de schade erger wordt. Een beschadigd dak kan namelijk gaan lekken. Dit zorgt voor wateroverlast in huis, wat kan leiden tot grote schade en hoge reparatiekosten.

Als je twijfelt of jouw bitumen dak vervangen of gerepareerd moet worden, is het raadzaam om een professionele dakdekker, zoals Brabant Bouwgroep, om advies te vragen. Wij inspecteren het dak en laten weten of het nog in goede staat is of dat het vervangen of gerepareerd moet worden. Zo kun je op tijd actie ondernemen voordat er grotere schade ontstaat.

Waarom Brabant Bouwgroep?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.
Wij houden van een heldere communicatie gedurende het het bouwproces.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw taatsdeur op maat of direct een afspraak maken voor een inmeting? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Wat zijn de voordelen van bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking. Hieronder volgen enkele belangrijke voordelen van bitumen dakbedekking:

Wat kost bitumen dakbedekking?

Het is moeilijk om te zeggen wat bitumen dakbedekking precies kost, omdat de prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de prijs afhankelijk zijn van de grootte van het dak, de kwaliteit van het bitumen, de dikte van de dakbedekking en de kosten van de installatie. Bovendien kan de prijs ook afhankelijk zijn van de plaats waar het dak gevestigd is, aangezien materialen en arbeidskosten kunnen verschillen per regio.

Als u nieuwsgierig bent naar de kosten van bitumen dakbedekking voor uw specifieke situatie, is het raadzaam om verschillende offertes te vergelijken en contact op te nemen met verschillende dakdekkers om prijzen te verkrijgen. Zo kunt u een goed beeld krijgen van de kosten en kunt u een weloverwogen beslissing maken.

bitumen dak plaatsen - brabant bouwgroep
bitumen dak - brabant bouwgroep
Bitumen dakbedekking - brabant bouwgroep

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog extra vragen hebt over taatsdeuren. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

In het algemeen kan een bitumen dak tussen de 15 en 20 jaar meegaan voordat het moet worden vervangen. Dit hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van het materiaal en de manier waarop het is geïnstalleerd. Met goed onderhoud kan een bitumen dak echter nog langer meegaan.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.