fbpx

Offerte aanvragen?

Spouwmuurisolatie

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je woning te verduurzamen? Dan is spouwmuurisolatie een goede oplossing. Spouwmuurisolatie zorgt voor een hoger comfort en een aantrekkelijk rendement. Je investering is binnen 1 à 2 jaar terugverdiend. Dus… begin direct met verduurzamen! Neem nu contact op en samen bespreken we de mogelijkheden. 

Waarom spouwmuurisolatie?

Er zijn diverse redenen waarom je moet kiezen voor spouwmuurisolatie. Het is niet alleen een ideale manier om je woning te isoleren. Voor je gezondheid heeft het ook voordelen, omdat het zorgt voor een minder bedompt en vochtig huis. Wil je weten welke voordelen spouwmuurisolatie nog meer heeft? Lees dan snel verder.

Spouwmuur isoleren met Brabant Bouwt

Behoud de warmte in je woning en bespaar op gasverbruik met spouwmuurisolatie van Brabant Bouwt. Als je voor ons kiest, kies je voor een gedreven aannemer met jarenlange ervaring. Stuur ons een bericht of bel en krijg direct een gratis en vrijblijvende offerte.

Waarom jij moet kiezen voor Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.
Wij houden van een heldere communicatie gedurende het het bouwproces.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw project of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Wat is spouwmuurisolatie?

De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van ongeveer 10 centimeter. De spouw en de beide muren noemen we een spouwmuur. De ruimte tussen de muren kunnen we eenvoudig vullen met goede isolatie, waardoor de warmte minder eenvoudig uit de woning trekt. Hierdoor zorg je voor een hoger wooncomfort en bespaar je tot 25% op je gasverbruik en verlaag je dus je energiekosten. Het plaatsen van spouwmuurisolatie is een investering die je eenvoudig terugverdiend. 

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Het is niet vanzelfsprekend dat een woning beschikt over een spouwmuur. Hierdoor komt niet elke willekeurige woning in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Woningen die zijn gebouwd voor 1920 beschikken vrijwel nooit over een spouwmuur. Is jouw woning gebouwd tussen 1920 en 1979, dan zijn deze voorzien van spouwmuren en komt je woning dus in aanmerking voor spouwmuurisolatie.  Woningen, gebouwd na 1980, zijn tijdens de bouw voorzien van spouwmuurisolatie. Echter is deze isolatiewaarde vaak beperkt en kan je deze verbeteren met nieuwe spouwisolatie. 

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Stap 1 Boorgaten aanbrengen

We beginnen bij het maken van kleine gaatjes in de gevel, zodat we de muren kunnen isoleren. Dit doen we via een vast patroon op de kruisingen van het voegwerk. Doordat we gaten boren in de voegen, kunnen we dit later netjes afwerken en zie je er vrijwel niets meer van terug.

Stap 2 Isolatiemateriaal in de spouwmuur blazen

Nadat de gaten in de muur zijn geboord gaan we het isolatiemateriaal, via deze gaten, in de spouwmuur blazen. Hiervoor maken we gebruik van speciale machines en een slang. Door het speciale patroon van de gaten zijn we in staat om alle ruimtes van de spouwmuur met isolatiemateriaal te vullen. Het is belangrijk om je woning te blijven ventileren, daarom kijken we of er nog ventilatieroosters moeten worden aangebracht.  

Stap 3 Boorgaten netjes dichtmaken met voegspecie

Zodra het isolatiemateriaal in alle ruimten van de spouwmuur is geblazen gaan we de gaten dichtmaken met voegspecie. Dit doen we in dezelfde kleur als de bestaande voeg, waardoor de boorgaten niet meer zichtbaar zijn.  

Spouwmuurisolatie
spouwmuur isoleren

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Spouwmuurisolatie is een van de goedkoopste manieren om je woning te isoleren. Het grootste voordeel van deze maatregel is dat het in één dag is geplaatst. Toch zijn er een aantal aspecten die de hoogte van de kosten bepalen. 

 

  • Isolatiemateriaal: het soort isolatiemateriaal, bijvoorbeeld minerale wol, EPS-parels en PUR-spuitisolatie, is van grote invloed op de exacte kosten van spouwmuurisolatie. 
  • Woning: het type woning heeft invloed op de prijs. Zo is bijvoorbeeld een hoekwoning vaak goedkoper dan een tussenwoning. 
  • Aantal vierkante meters: zodra je de spouwmuur wilt isoleren, dan is de totale oppervlakte ook van invloed op de prijs. 
  • Werkuren + extra’s: de kosten voor spouwmuurisolatie verschillen per isolatie-expert. Denk hierbij aan de werkuren. Extra’s zijn bijvoorbeeld hoogwerkers of rolsteigers voor de uitvoer. 

Het is mogelijk om een deel van je investerming terug te verdienen, ook met het plaatsen van spouwmuurisolatie. Dit is onderdeel van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Wil je meer informatie over de subsidie voor duurzame energie? 

Lees alles over Investeringssubsidie duurzame energie

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over spouwmuurisolatie. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons