fbpx

Kilgoot

Het plaatsen van een kilgoot wordt voornamelijk gedaan bij hellende daken waarbij twee verschillende dakvlakken elkaar raken. Meestal staan deze daken loodrecht op elkaar. Omdat deze verschillende dakvlakken niet volledig overlopen op elkaar, is er kans op lekkage. Hoe je dit tegengaat? Door het plaatsen van een kilgoot. Wil jij een kilgoot laten plaatsen of is het tijd om deze te laten vervangen? Kies dan voor Brabant Bouwt. Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Wat is een kilgoot?

Een kilgoot, ook wel een kielgoot genoemd, is een dakgoot die geplaatst wordt wanneer twee verschillende daken elkaar raken. Omdat deze daken niet naadloos op elkaar overlopen, krijg je een tussenstuk waar geen dakbedekking zit. Door het plaatsen van de kilgoot vang je dit gat op. De kilgoot zorgt ervoor dat neerslag van de daken naar de dakgoot eronder wordt geleid, zonder dat er neerslag door het dak sijpelt. Er zijn verschillende materialen voor de kilgoot. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Kilgoot van zink

Veel kilgoten worden gemaakt van zink. Hier zitten een aantal voordelen aan vast. Zo heeft zink een lange levensduur. Hierdoor hoef je de kilgoot niet snel te vervangen. Daarnaast is dit type kilgoot licht van gewicht. Tegelijkertijd is het een heel sterk materiaal. Kies je voor een kilgoot van zink, dan ben je verzekerd van een sterke, duurzame kilgoot. 

Kilgoot van kunststof

Een tweede type kilgoot is die van kunststof. Dit type kilgoot is vaak gemaakt van PVC. Deze kilgoot wordt vaak verkocht op een rol. Dit heeft als voordeel dat het op een snelle, gemakkelijke manier kan worden aangebracht. Het is relatief goedkoop en daarnaast zorgt het voor een naadloze overlapping. 

Kilgoot van EPDM

Tenslotte kan je ook nog kiezen voor een kilgoot van EPDM. Ook dit materiaal gaat erg lang mee. Daarnaast is het bestand tegen alle weersomstandigheden, kan het tegen hitte en koud en is het wortelwerend. Ideaal dus voor je dak!

Waarom Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.

Wij houden van een heldere communicatie gedurende het bouwproces.

Wanneer is een kilgoot van belang?

Een kilgoot zie je voornamelijk bij loodrecht op elkaar staande, hellende daken. Bij deze daken heb je een stuk van het dak waar de dakbedekking niet goed aan elkaar aansluit. Om lekkages, houtrot of schimmel tegen te gaan, is het belangrijk om een kilgoot aan te leggen. De kilgoot zorgt er namelijk voor dat neerslag en water geleidelijk langs het dak naar beneden loopt, zonder het dak aan te tasten. 

Wat is de prijs van een kilgoot?

De prijs van een kilgoot hangt af van verschillende factoren. Zo speelt onder andere het materiaal van de kilgoot mee. Kies je voor kunststof dan ben je bijvoorbeeld goedkoper uit dan zink of EPDM. Daarnaast ligt de prijs ook aan het soort dak dat je hebt en hoe groot je dak is. Wil je weten wat de prijs van het plaatsen of vervangen van een kilgoot voor jou gaat zijn? Vraag dan een offerte aan. Op deze manier kunnen we een prijsadvies geven dat gericht is op jouw situatie.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw taatsdeur op maat of direct een afspraak maken voor een inmeting? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Kilgoot laten zetten door Brabant Bouwt

Wanneer je een kilgoot wilt laten plaatsen of laten vervangen, dan wil je dat dit vakkundig en goed uitgevoerd wordt. Kies daarom voor Brabant Bouwt. Met onze jarenlange ervaring, ben je bij ons verzekerd van een mooi en goed resultaat. Enthousiast geworden of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons