fbpx

Uitbouw Woning

Een uitbouw is de ideale manier om meer ruimte te realiseren in je woning. Een uitbouw is perfect voor iedereen die niet wil verhuizen, maar wel extra ruimte nodig heeft in huis. Middels het plaatsen van een uitbouw wordt deze ruimte gerealiseerd en verhoog je in één klap de waarde van je huis. Brabant Bouwt helpt je graag dit te verwezenlijken.

Waarom kiezen voor de uitbouw van je woning?

Je huis uitbouwen is een oplossing wanneer je ruimte tekort komt. Mogelijk is je woonkamer te smal of de keuken te klein. Dit kunnen zaken zijn waar je dagelijks tegenaan loopt en waardoor je zelfs overweegt om te gaan verhuizen, ook al vind je jouw huidige woonplek zo fijn! Je huis uitbouwen kan in deze gevallen uitkomst bieden. Middels een uitbouw creëer je meer woonoppervlak binnen de bestaande ruimtes in de woning. Zo vergroot je bijvoorbeeld de eetkamer door middel van een serre-uitbouw of verleng je de woonkamer met een erker. 

Uitbouw Woning | Brabant Bouwt

Ben je benieuwd naar een indicatie van de kosten voor de uitbouw van je huis? Stuur een bericht of bel ons en krijg op werkdagen binnen 24 uur een persoonlijke reactie.

Wat is een uitbouw en welke keuzes moet ik maken?

Bij een uitbouw wordt de ruimte binnen je woning vergroot. Dit project omvat het doorbreken van bestaande muren om een ruimte groter te maken. Bij het uitbouwen van een huis, bijvoorbeeld door een serre of erker toe te voegen, worden in principe geen extra deuren geplaatst omdat de nieuwe ruimte bij de bestaande ruimte past. Bij de keuzes die je maakt voor de uitbouw van je huis is het dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden. Waar wil je de extra ruimte creëren, moet de uitbouw aan de voorkant, zijkant of achterkant gerealiseerd worden? Hoeveel ruimte moet erbij komen? En wat zijn je wensen voor de look and feel; ga je voor hout of een combinatie van glas en staal?

Serre uitbouw | Brabant Bouwt

Serre uitbouw

Een serre uitbouw wordt vaak gekozen om de achterkant van een woning te verlengen. Kenmerkend voor de serre is dat deze vaak vooral uit glas bestaat, waardoor je meer lichtinval hebt en profiteert van aangename temperaturen.

Erker uitbouw | Brabant Bouwt

Erker uitbouw

Een erker uitbouw wordt vaak aan de voorkant van een woning gerealiseerd en is in veel gevallen van steen. Over het algemeen is een erker compacter dan een serre, waardoor dit de ideale oplossing is als je een aantal vierkante meters tekort komt.

Nokverhoging | Brabant Bouwt

Ander type uitbouw

Het kan ook zijn dat je jouw huis niet naar de voorkant of achterkant wilt uitbouwen, maar naar de zijkant. Ook kan je middels een nokverhoging extra ruimte op de bovenverdieping realiseren. Bij Brabant Bouwt zijn alle projecten maatwerk, dus alles is mogelijk.

Dé partner voor het plaatsen van een uitbouw

Omdat je veel keuzes moet maken bij het uitbouwen van je huis, wil je dit het liefst in samenwerking met een betrouwbare partij doen. Brabant Bouwt helpt je graag verder. Bij ons profiteer je van één vast aanspreekpunt, ondanks dat we werken met meerdere onderaannemers. Het voordeel van ons netwerk aan onderaannemers is dat we snel kunnen starten met het uitbouwen van je huis. Dit gebeurt op vakkundige wijze, waarbij we je van A tot Z ontzorgen. Genoeg redenen dus om het plaatsen van een uitbouw aan onze vakmensen toe te vertrouwen! 

Veelgestelde vragen over uitbouw

Een uitbouw laten plaatsen wil je weloverwogen doen. We begrijpen dan ook dat er misschien nog vragen door je hoofd spoken. Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen over het plaatsen van een uitbouw.

De kosten voor de uitbouw van je huis zijn afhankelijk van je wensen voor de afmetingen en het materiaal; kies je voor hout of een combinatie van glas en staal? Zodra je jouw wensen in kaart hebt gebracht en kenbaar hebt gemaakt, kunnen we je voorzien van een offerte op maat om je een indicatie te geven van de investering. 

Het verschil tussen beide is dat er bij een uitbouw sprake is van de verlenging van een bestaande ruimte binnen een woning. Bij een aanbouw wordt er een afzonderlijke ruimte toegevoegd.

Of er een vergunning nodig is voor je uitbouw, hangt af van het te realiseren project. Het is raadzaam om dit te controleren via het Omgevingsloket en je gemeente. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Na akkoord van de offerte is de ruwbouw binnen circa 4 weken klaar. In totaal, met afbouw, duurt het circa 6 weken tot jouw uitbouw op maat af is. 

Kies voor meer wooncomfort met een uitbouw van je huis

Lijkt het plaatsen van een uitbouw jou de geschikte oplossing om meer woonruimte te creëren? Neem dan snel contact met ons op om meer informatie in te winnen over het uitbouwen van je huis. Als je jouw wensen al op een rijtje hebt gezet, kun je tevens contact met ons opnemen voor een prijsindicatie voor de uitbouw van je woning. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons