fbpx

Schade door storm

Wanneer je schade door storm hebt aan je huis kan dit veel ellende veroorzaken. Vooral aan het dak kunnen er veel problemen ontstaan. Zo kan het zijn dat dakpannen van het dak af vliegen, er kan daklekkage ontstaan en de dakgoot kan beschadigd raken. Heb je schade door storm? Neem dan contact op met Brabant Bouwt. Wij helpen je graag deze schade zo snel mogelijk te verhelpen.

WAT VALT ER ONDER SCHADE DOOR STORM?

Alle schade die veroorzaakt wordt door storm, zoals wind, regen of een overstroming, valt onder stormschade. Hierbij kan je denken aan schade aan jouw huis, maar het meest voorkomend is schade aan het dak na een hevige storm. We spreken van een storm wanneer het minimaal windkracht 9 is.

Oorzaken schade door storm

Als je kijkt naar de oorzaken van schade door storm, dan ligt dit grotendeels bij het onderhoud van je huis. Vaak is er stormschade aan het dak. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig het dak inspecteert op gebreken. Dit kost tijd en geld, maar wanneer er een storm is, ben je zeker dat er geen tot weinig schade zal ontstaan. Zo bespaar je uiteindelijk weer op hoge kosten bij schade door storm.

Op deze pagina (ga direct naar)

stormschade-brabant-bouwt

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw project of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

WAT ZIJN DE GEVOLGEN VAN SCHADE DOOR STORM?

Schade door storm kan grote gevolgen met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk de schade herstelt. Wanneer je stormschade niet direct aanpakt, kunnen er namelijk nog grotere gevolgen ontstaan. Als er dakpannen los gaan door een storm en je laat deze niet snel repareren, kan er bijvoorbeeld waterschade ontstaan als het regent. Dit kan vervolgens schimmel en vocht met zich meebrengen, wat in het slechtste geval betekent dat je het hele dak moet laten repareren. Wacht daarom niet tot de stormschade oploopt en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag hoe we jou het beste kunnen helpen.

WAT KOST HET REPAREREN VAN SCHADE DOOR STORM?

De precieze kosten voor het repareren van stormschade is afhankelijk van verschillende factoren. Zijn je dakpannen los geraakt? Dan ligt de prijs aan het type dakbedekking en het soort dakpan die je hebt. Een rieten dak is duurder om te herstellen dan bijvoorbeeld de reparatie van gewone dakpannen. Ook ligt het aan de hoeveelheid stormschade. Een klein stuk van het dak repareren na stormschade kost veel minder dan een volledig nieuw dak laten plaatsen.

Heb je schade door storm en wil je weten wat het repareren gaat kosten? Neem dan contact met ons op en wij stellen een offerte voor je op met de geschatte kosten. Ook voor andere vragen kun je ons altijd bellen.

SCHADE DOOR STORM LATEN REPAREREN? KIES DAN VOOR BRABANT BOUWT!

Heeft jouw huis stormschade opgelopen en wil je dit laten repareren? Neem dan contact met ons op! We komen de schade dan inspecteren en kunnen hierna een offerte voor je opmaken. Zo weet je precies wat het gaat kosten.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je wellicht nog extra vragen hebt over schade door storm. We hebben daarom de veelvoorkomende vragen voor je op een rijtje gezet.

Of je verzekerd bent voor stormschade hangt af van welke verzekering je hebt afgesloten. Met een opstalverzekering ben je vaak goed verzekerd bij schade door storm. Het hangt wel af of er daadwerkelijk sprake is van een storm. Het KNMI spreekt van een storm vanaf windkracht 9, maar een verzekeraar rekent vanaf windkracht 7 al van stormschade.

Schade door storm moet je zelf betalen wanneer deze onder de €200 ligt. Dit is bijvoorbeeld het geval als er tot 10 dakpannen zijn afgewaaid. Bij grotere schade ben je, indien je een verzekering hebt afgesloten, altijd verzekerd.

  • De schade moet opgenomen worden. Maak een rondje om het huis en let goed op de belangrijkste onderdelen van je dakbedekking (losse dakpannen, lekkages, bevestiging van het bitumen dak, breuken).
  • Verzamel bewijs. Maak foto’s van de schade voor de verzekering.
  • De verzekering inlichten. Wanneer je bent verzekerd dan ben je beschermd tegen stormschade met een minimale windsnelheid van zeven. De verzekering zal een deskundige langs sturen om de stormschade te beoordelen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je nog een andere vraag over stormschade? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Brabant Bouwt helpt je graag verder met al je vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons