fbpx

Dekvloer

Je hebt er misschien nog niet eerder bij stil gestaan maar een goede dekvloer is onmisbaar voor een goede vloer. De dekvloer wordt op de draagvloer aangebracht om te isoleren en egaliseren. Er zijn verschillende soorten dekvloeren. Welke het best bij jouw situatie past, hangt af van verschillende factoren. Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons een bericht!

Een dekvloer van Brabant Bouwt

Kies je voor ons als jouw aannemer, dan kies je voor een gedreven aannemersbedrijf met alle expertise onder één dak. Door onze jarenlange ervaring met het leggen van alle soorten dekvloeren en ons grote netwerk van goed opgeleide en gedreven onderaannemers kunnen wij jouw project tot een goed einde brengen.

Wanneer we een aanvraag ontvangen komen we langs om de situatie in te schatten, je wensen in kaart te brengen en je eerste vragen te beantwoorden. Vervolgens ontvang je van ons een uitgebreide offerte met een gespecificeerd kostenoverzicht. Bij een akkoord gaan we zo snel mogelijk aan de slag om jouw droomproject te realiseren. 

Wat zijn de voordelen van een goede dekvloer?

Waarom Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.
Wij houden van een heldere communicatie gedurende het het bouwproces.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw project of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Wat is een dekvloer?

Een vloer bestaat uit verschillende lagen met ieder een eigen functie. Een dekvloer vormt de laag tussen de constructieve betonvloer en de bovenlaag, namelijk de afwerkvloer. De dekvloer geeft de mogelijkheid om leidingen op een mooie manier in de vloer te verwerken. Hetzelfde geldt voor een vloerverwarming. Daarnaast gebruiken we een dekvloer om de juiste vloerhoogte te creëren. Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor een dekvloer als vloerafwerking, bijvoorbeeld in de vorm van een betonnen gietvloer.

Soorten dekvloeren

Zandcement dekvloer

Een zandcement dekvloer, ook wel cementdekvloer genoemd, is een smeervloer die bestaat uit zand, cement en water. Omdat een cementdekvloer goed tegen vocht kan, is dit de ideale dekvloer voor badkamers. De zandcement dekvloer brengen we aan in twee stappen. We starten met het storten van het cement op de gewenste locatie. Hierna verdelen we het cement over de vloer. De droogtijd van een zandcementvloer is circa 1 centimeter per week, waardoor het vaak langer duurt voordat deze volledig droog is. Het plaatsen van een afwerkvloer laat dus nog even op zich wachten.

Anhydriet dekvloer

Een anhydriet dekvloer is een vloeibare vloer die bestaat uit gips, zand en water. Een anhydriet vloer wordt vloeibaar aangebracht op de constructievloer. De droogtijd van de vloer is maximaal 7 dagen. Dit is afhankelijk van de laagdikte. Doordat een anhydrietvloer vloeibaar is loopt het vanzelf waterpas. Het resultaat is een gladde vloer, waardoor vrijwel alle afwerkvloeren geschikt zijn. Ook sluiten anhydriet dekvloeren naadloos om de vloerverwarming, wat een hoger rendement oplevert.
Zandcement dekvloer
Dekvloer
Betonnen dekvloer

Hoe dik moet een dekvloer zijn?

De dikte van een tussenvloer is afhankelijk van een aantal factoren. Welke soort dekvloer? Hoeveel gewicht moet de tussenvloer dragen? Wel of geen vloerverwarming? Dit zijn allemaal vragen die bepalen hoe dik je tussenvloer moet zijn. Gemiddeld gaan we uit van ongeveer 6 cm dikte. Beschik je over vloerverwarming, dan is de dikte van de vloer gemiddeld 8 cm.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het aanleggen van een dekvloer. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

De kosten voor het laten aanleggen van een dekvloer is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Situatie van de locatie
  • De soort dekvloer
  • Dikte van de tussenvloer (aantal m2)
  • Eventuele toepassingen (vloerverwarming, leidingen etc.)
  • Werkuren van de vloerbazen

 

Wil je exact weten hoeveel de kosten zijn in jouw situatie? Laat dan een offerte opstellen!

De tijd dat je vloer moet drogen is afhankelijk van de soort vloer en de dikte van de tussenvloer.

Heb je een zandcementvloer, dan kan je deze na 24 uur belopen. Echter is deze dan nog niet droog. De droogtijd is circa 1 cm per week.

Heb je een anhydrietvloer, dan ligt de droogtijd tussen de 4 en 7 dagen. Afhankelijk van de dikte van de vloer.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons