fbpx

Dakisolatie

Zonder goede isolatie verlies je gemiddeld 30% van je warmte door het dak. Dit gaat ten koste van je portemonnee en dat wil je natuurlijk voorkomen! De oplossing? Dakisolatie laten plaatsen. Hier kunnen wij je bij helpen! Hoe wij dat doen lees je op deze pagina. Wacht dus niet langer en begin direct met besparen. Neem nu contact op en samen bespreken we de mogelijkheden. 

Waarom dakisolatie?

Wanneer je start met het isoleren van je woning, adviseren wij om te beginnen met dakisolatie. Het dak isoleren geeft namelijk het hoogste rendement. Tevens is dit vaak de grootste isolatieklus. Dakisolatie behoudt tot 30% meer warmte, verlaagt energiekosten en verminderd tocht in huis.

Denk vooraf goed na over het juiste isolatiemateriaal en de wijze waarop je het dak wil isoleren. Wij denken graag met je mee en voorzien van advies wanneer nodig.

Dak isoleren met Brabant Bouwt

Behoud de warmte in je woning en bespaar op stookkosten met dakisolatie van Brabant Bouwt. Als je voor ons kiest, kies je voor een gedreven aannemer met jarenlange ervaring. Stuur ons een bericht of bel en krijg direct een gratis en vrijblijvende offerte.

Waarom jij moet kiezen voor Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.
Wij houden van een heldere communicatie gedurende het het bouwproces.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw project of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Waarom is dakisolatie belangrijk?

In woningen zonder een geïsoleerde constructie gaat meer dan een kwart van de warmte via het dak verloren. Dit is eenvoudig op te lossen door je dak te voorzien van isolatie. Hiermee voorkom je op een eenvoudige en effectieve manier een groot gedeelte van dit energieverlies. Doordat er een constante temperatuur ontstaat groeit het comfort en verhoogt het de leefbaarheid van je woning. 

Dakisolatie is goed voor het milieu en de portemonnee

Door gebruik te maken van dakisolatie zorg je er tevens voor dat je duurzamer woont. Omdat je minder gas verbruikt, waardoor er minder broeikasgassen worden uitgestoten. Dit is bevorderlijk voor het klimaat en zorgt ervoor dat je in aanmerking komt voor de ISDE subsidie. Daarnaast is dakisolatie een energiebesparende maatregel die zeer winstgevend kan zijn. Je verwarmingskosten worden jarenlang aanzienlijk verlaagd, waardoor het zichzelf vele malen terugbetaald. Bovendien draagt dakisolatie bij aan de waardestijging van je woning. 

Schuin dak isoleren
dakisolatie buitenzijde
Plat dak isoleren

Dak isoleren: wat zijn de mogelijkheden?

Plat dak isoleren

Een plat dak kan je verschillende manieren isoleren, namelijk via de binnenzijde en de buitenzijde van het dak. Welke isolatiemethode het beste bij jou past, hangt af van de huidige dakconstructie en vrije ruimte. Dakisolatie via de binnenkant noemen we een ‘koud dak’ waarbij we het isolatiemateriaal langs de binnenzijde van de dakconstructie plaatsen. Een dak isoleren via de buitenkant noemen we een ‘warm dak’ waarbij het isolatiemateriaal direct onder de dakbedekking van het platte dak komt.

Schuin dak isoleren

Een schuin dak, ook wel hellend dak genoemd, kan je zowel via de binnenzijde als de buitenzijde isoleren. Dakisolatie via de binnenzijde is hierbij de meest gebruikte vorm van isolatie, omdat het eenvoudig- en relatief goedkoop is om te plaatsen. Liever het dak isoleren via de buitenkant? Dit is duurder dan isoleren via de binnenkant, maar is daarentegen vaak wel effectiever. Een schuin dak isoleren via de buitenkant voorkomt namelijk een koudebrug en kost geen ruimte aan de binnenkant van de zolder.  

Zolder isoleren

Een alternatief voor dakisolatie is om de vloer van de zolder te isoleren. Dit is een goede oplossing als je de zolder alleen als opslagruimte gebruikt en hierdoor niet verwarmt. Bij zolders met een houten draagstructuur is het mogelijk om het isolatiemateriaal tussen de vloerbalken te plaatsen. Deze manier van isoleren is goedkoper dan dakisolatie en zorgt voor een lagere energierekening, omdat er geen warmteverlies meer via de zolder plaatsvindt. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons