fbpx

Gevelisolatie

Het is niet eenvoudig om een gevel efficiënt te isoleren. Gevelisolatie plaatsen is arbeidsintensief en om koudebruggen te voorkomen kan je dit het beste laten doen door een specialist. Hier kunnen wij je bij helpen. Neem direct contact op en samen bespreken we de mogelijkheden. 

Wat is Gevelisolatie?

Gevelisolatie is het isoleren van de gevel of buitenmuren van een woning. We maken hierbij onderscheid tussen isolatie aan de buiten- of binnenzijde van de gevel of buitenmuur. Net als alle andere vormen van isolatie gebruik je gevelisolatie om het energieverbruik van de woning te verminderen. Wil je weten op welke manier je jouw gevel kunt isoleren? Of ben je benieuwd naar de kosten? Lees dan snel verder.

Gevelisolatie door Brabant Bouwt

Behoud de warmte in je woning en bespaar op gasverbruik met gevelisolatie van Brabant Bouwt. Als je voor ons kiest, kies je voor een gedreven aannemer met jarenlange ervaring. Stuur ons een bericht of bel en krijg direct een gratis en vrijblijvende offerte.

Waarom jij moet kiezen voor Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.
Wij houden van een heldere communicatie gedurende het het bouwproces.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw project of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Gevelisolatie aan de buitenzijde

Je kunt kiezen voor gevelisolatie aan de buitenkant van je bestaande gevel. We plaatsen het isolatiemateriaal aan de buitenzijde van een gevel en maken dit af met een gevelbekleding naar keuze. Deze manier van isolatie werkt zeer efficiënt. Het grootste voordeel is dat je met buitengevelisolatie een naadloze, sluitende isolatieschil creëert zonder koudebruggen. Zo bespaar je flink op je energiefactuur. Helaas is dit ook de duurste manier van isolatie. Doordat het uiterlijk van je woning gaat veranderen, zal je bij gevelisolatie aan de buitenkant ook een vergunning moeten aanvragen. 

Gevelisolatie aan de binnenzijde

Een andere manier om je gevel te isoleren is via de buitenkant van de gevel. Op deze manier plaatsen we het isolatiemateriaal aan de binnenzijde van de muren van de woning. We gebruiken vervolgens een voorzetwand om het mooi af te werken. Het nadeel van gevelisolatie aan de binnenzijde is dat je woonoppervlakte kleiner wordt. Daarom kiest men pas voor deze manier van isolatie als spouwmuurisolatie en gevelisolatie aan de buitenkant niet mogelijk is. Laat je daarom goed adviseren.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het laten aanbrengen van gevelisolatie. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Hoeveel het plaatsen van gevelisolatie kost is afhankelijk van diverse factoren. Zo zijn de isolatiemethode, het materiaal en de isolatiewaarde van invloed op de kosten. Doorgaans is gevelisolatie aan de buitenkant duurder dan van de binnenzijde. Daarnaast zijn natuurlijk de arbeidskosten van invloed op de totale kosten. Vergelijk daarom verschillende aannemers, zodat je de beste optie kiest voor jou.

Het is mogelijk om een deel van je investerming terug te verdienen, ook met het plaatsen van gevelisolatie. Dit is onderdeel van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Wil je meer informatie over de subsidie voor duurzame energie? 

Lees alles over Investeringssubsidie duurzame energie

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over gevelisolatie. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons