fbpx

Pannendak vervangen

Moet jouw pannendak (deels) vervangen worden? Een goed pannendak op je huis is ontzettend belangrijk en zorgt ervoor dat het dak water- en windbestendig is. Wanneer je pannendak al wat ouder is, is het verstandig om deze te laten vervangen. Daarnaast wil je ook kleinere beschadigingen zo snel mogelijk laten repareren. Brabant Bouwt kan je hierbij helpen. Neem contact met ons op.

Wanneer moet je dakpannen vervangen?

Een pannendak gaat relatief lang mee. Afhankelijk van de soort dakpannen, ongeveer 30 – 40 of zelfs 50 – 80 jaar. Na deze periode treden er vaak beschadigingen op en is het van belang om het pannendak te vervangen. 

In sommige gevallen is het ook nodig om de dakpannen tussentijds te vervangen. Bijvoorbeeld wanneer dakpannen gebroken of vervuild zijn of wanneer je je woning een nieuwe uitstraling wil geven. 

Lekkage pannendak

Wanneer er een daklekkage is ontstaan door gebroken of vervuilde dakpannen, dan is het van belang om de lekkage zo snel mogelijk op te sporen en op te lossen. Bij een kleine lekkage is het mogelijk genoeg om één of een aantal nieuwe dakpannen te plaatsen en zo de lekkage te repareren. Bij een grotere lekkage moet soms het hele pannendak vervangen worden. We raden aan dit door een vakspecialist te laten doen gezien het een klus is op grote hoogte en dus gevaarlijk kan zijn.

pannendak vervangen

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor het vervangen of repareren van je pannendak? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Soorten dakpannen

Wanneer je een pannendak laat vervangen kun je kiezen uit verschillende soorten dakpannen met ieder eigen voordelen. Zo kun je de meest geschikte dakpannen kiezen voor jouw dak:

Dakrenovatie pannendak

Een dakrenovatie voor het hele pannendak is een flinke klus maar je kunt er daarna, afhankelijk van je keuze voor dakpannen, weer minimaal 30 jaar tegenaan. Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van je dak te laten renoveren.

Onze specialisten kijken samen met jou wat de beste optie is en adviseren je in de beste keuze. Neem vrijblijvend contact met ons op.

dakpannen-leggen-brabant-bouwt
dakpannen-renovatie-brabant-bouwt
pannendak vervangen

Pannendak vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van een pannendak zijn afhankelijk van een aantal factoren:

Wil je weten wat de kosten zijn voor het vervangen van het pannendak op jouw woning? Neem contact met ons op voor een gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte.

Pannendak laten vervangen? Kies Brabant Bouwt

Laat jouw pannendak vervangen door een dakspecialist en kies voor Brabant Bouwt. Als je voor ons kiest, kies je voor een gedreven aannemer met jarenlange ervaring. Neem contact met ons op en krijg direct een gratis en vrijblijvende offerte.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog extra vragen hebt over dakpakken vervangen. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Hoe lang je nieuwe pannendak meegaat is afhankelijk van wat voor soort dakpannen er op je dak liggen. Betonnen dakpannen gaan ongeveer 30 tot 40 jaar mee. Wanneer je kiest voor keramische dakpannen loopt dat op naar 50 tot wel 80 jaar. Je hebt dus lang plezier van je nieuwe pannendak.

Een pannendak gaat ontzettend lang mee. Door het pannendak goed te onderhouden kun je de levensduur nog verder verlengen. Een aantal voorbeelden van onderhoud zijn het impregneren tegen vuil en water, maar ook het verwijderen van onkruid. Laat het pannendak daarom regelmatig onderhouden door een dakdekker en heb nog langer plezier van het pannendak.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons