fbpx

Vogelwering

Wanneer je last hebt van duiven, meeuwen of andere vogels, is vogelwering de ideale oplossing. Er zijn verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. Door het plaatsen van vogelwering voorkom je snel en gemakkelijk overlast van vogels. Ben je het zat om vogelpoep te verwijderen van je dak? Of heb je last van lekkages door vogels? Neem dan contact op met ons! Samen kijken we naar de oplossing die past bij jouw situatie.  

Wat is vogelwering?

Vogelwering omschrijft eigenlijk al wat het doet: het is een manier om vogels te weren. Vogels zitten graag op het dak, omdat natuurlijke vijanden daar vaak niet kunnen komen. Ook bouwen ze hun nest graag in, op of rond je dak. Omdat dit overlast kan geven, is het laten plaatsen van vogelwering een fijne oplossing.

Welke soorten vogelwering zijn er?

Wanneer je een vogelwering wilt laten plaatsen, dan zijn er verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. Elke vogelwering heeft zijn voor- en nadelen. Daarnaast is elke variant weer geschikt voor verschillende plekken. We zetten de meest voorkomende vogelwering voor je op een rijtje:

Duivenpinnen

Duivenpinnen zijn strips van bijvoorbeeld kunststof of rvs waar rvs pinnen in zitten. Deze pinnen voorkomen dat duiven op je dakrand gaan zitten. Voordelen van duivenpinnen zijn dat het plaatselijk overlast makkelijk aanpakt, kleinere vogels er geen last van hebben en dat ze niet heel erg zichtbaar zijn. Nadelen zijn dat het niet altijd overal bevestigd kan worden en dat het veel tijd kost om te plaatsen.

Vogelschroot

Een andere variant van vogelwering is vogelschroot. Vogelschroot kun je het beste vergelijken met een kam. Je kunt het aanbrengen aan de onderzijde van je dakpannen of bijvoorbeeld ook je zonnepaneel. Dit voorkomt dat vogels onder het dak of tussen het dak en het zonnepaneel kunnen kruipen. Het voordeel van vogelschroot is dat het gemakkelijk geplaatst kan worden. Daarnaast houdt het naast vogels ook ongedierte zoals ratten tegen. 

Vogelnet

Wanneer je last hebt van vogels, kan een vogelnet ook wonderen doen. Door het aanbrengen van een vogelnet, kunnen vogels niet meer landen op jouw gebouw of huis. Je ziet het vogelnet ook vaak in tuinen en daarnaast kan het ook bij balkons worden ingezet. De voordelen zijn dat het bijna overal inzetbaar is, vrijwel onzichtbaar is en relatief goedkoop. Nadelen zijn dat het lastig te plaatsen is en dat het goed geplaatst moet worden. Anders heb je kans dat vogels erin gevangen worden.

Gootdrain

Vogels maken graag hun nest in of rondom je dak. Ook de dakgoot is een favoriet. Kies daarom voor een gootdrain. Dit is kunststof gaas dat op maat gemaakt wordt en zo perfect in je dakgoot past. Hierdoor voorkom je dat vogels nestjes gaan bouwen en hierdoor heb je weer minder kans op een verstopte dakgoot. Daarnaast zorgt het ervoor dat vogels sowieso niet meer in je dakgoot kunnen zitten. Het voordeel van een gootdrain is dat het naast vogels ook ongedierte bestrijdt. Daarnaast hoef je minder snel je dakgoot te reinigen door het gebruiken van een gootdrain. 

Vogelwering borstel

Tenslotte kun je ook kiezen voor vogelwering borstels. Dit zijn borstels die je kunt laten plaatsen in je dakgoot of onder je dakrand. Hierdoor kunnen vogels niet meer onder je dak komen. Het voordeel is dat het makkelijk geïnstalleerd kan worden en weinig onderhoud nodig heeft. 

Waarom Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.

Wij houden van een heldere communicatie gedurende het bouwproces.

Waarom is het slim om vogelwering te plaatsen?

De reden om te kiezen voor vogelwering, is dat het vele vervelende gevolgen kan geven wanneer je last hebt van vogels. We zetten een aantal veel voorkomende gevolgen van vogeloverlast op een rij;

  • dakisolatie wordt kapot gepikt door vogels
  • dakgoot raakt verstopt door bladeren en takjes die vogels erin achterlaten
  • er kan schimmel ontstaan door de uitwerpselen
  • de kans op lekkages aan je dak is groter

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van vogelwering?

Wanneer je eraan denkt om vogelwering te laten plaatsen, dan ben je ook benieuwd naar de kosten. De kosten hangen echter af van het type vogelwering dat je kiest en ook waar je de vogelwering geplaatst wilt hebben. Neem daarom contact met ons op! Wij stellen graag een offerte voor je op en plaatsen graag de geschikte vogelwering bij je volledig naar jouw wensen. 

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw taatsdeur op maat of direct een afspraak maken voor een inmeting? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog vragen hebt over het laten plaatsen van vogelwering. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Ja, vogelwering is diervriendelijk. Zoals de naam al zegt is het de bedoeling dat de vogels worden geweerd zodat ze niet meer terugkomen. Het gaat er niet om dat de vogels iets wordt aangedaan. 

Niet alle varianten van vogelwering kunnen op alle daken. Op elk dak past echter wel een variant van vogelwering. Maak daarom een afspraak en wij bekijken jouw eigen situatie en komen met een passend advies.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je overige vragen rondom vogelwering.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons