fbpx

Dakkapel plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel heeft vele voordelen. Het creëert ruimte, je hebt meer lichtinval binnen en de waarde van je huis gaat omhoog. Twijfel je nog? Lees dan snel verder en ontdek waarom je een dakkapel moet laten plaatsen door Brabant Bouwt. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan en wie weet geniet jij binnenkort van je eigen dakkapel. 

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een verhoging of een uitbouw van het dak. Vaak laten mensen een dakkapel plaatsen om een kamer op de bovenste verdieping groter te maken. Er zijn verschillende soorten dakkapellen en er zijn verschillende materialen voor een dakkapel, zoals kunststof, zink en hout. Ieder bedrijf heeft zijn eigen werkwijze bij het plaatsen van een dakkapel en de kosten kunnen dan ook erg variëren. Wij leggen je dit graag uit.

Op deze pagina (ga direct naar)

Dakkapel-plaatsen-brabant-bouwt

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Welke soorten dakkapellen zijn er?

Wanneer je een dakkapel wil laten plaatsen, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten zijn. Het soort dakkapel kun je deels kiezen naar smaak, maar het heeft ook te maken met het type woning dat je hebt. Neem contact met ons op en wij vertellen je wat er mogelijk is voor jouw huis. Om je alvast een idee te geven, volgen hier de drie meest voorkomende soorten dakkapellen:

– dakkapel met een plat dak
– dakkapel met een schuin dak
– dakkapel met een puntdak

Wij laten je graag zien hoe deze soorten dakkapellen er uit zien en geven hier ook de voor- en nadelen bij.

dakkapel

Dakkapel met een plat dak

Dit is het meest voorkomende type. Het plaatsen van een dakkapel met een plat dak is relatief goedkoop en eenvoudig. Vaak kan dit binnen een dag al gerealiseerd worden. Het nadeel van dit type dakkapel is dat neerslag er op kan blijven liggen.

Dakkapel plaatsen

Dakkapel met een schuin dak

Een ander type dakkapel dat je kan laten plaatsen is een dakkapel met een schuin dak. Het voordeel van deze dakkapel is dat de afvoer van neerslag heel gemakkelijk gaat. Daarnaast heeft dit type dakkapel vaak een langere levensduur en is het makkelijk in onderhoud. Het nadeel is dat het veel werk kost en daardoor ook vaak langer duurt om te plaatsen.

dakkapel-plaatsen-puntdak-brabant-klein

Dakkapel met een puntdak

Dit type dakkapel wordt vaak gekozen om de uitstraling. Het puntdak geeft de dakkapel karakter en past vaak goed bij wat oudere woningen. Het nadeel van dit type dakkapel is dat het vaak een duurdere variant is dan de andere soorten dakkapellen.

Welk materiaal wordt gebruikt voor een dakkapel?

Als je kiest om een dakkapel te laten plaatsen, dan moet je ook nadenken over het materiaal. Gebruikelijk kiest men voor een dakkapel van hout, een dakkapel van kunststof of een zinken dakkapel. Alle materiaalsoorten hebben zowel voor- als nadelen. 

Dakkapel van hout

Het voordeel van een dakkapel laten plaatsen van hout is dat het gemakkelijk te repareren is. Daarnaast heeft het een unieke, warme uitstraling en een dakkapel van hout is makkelijk op maat te verkrijgen en te maken. Een nadeel is dat hout vaak sneller verweerd en goed onderhouden moet worden. 

Dakkapel van kunststof

Aan het plaatsen van een dakkapel van kunststof zitten ook voordelen. Zo is de isolatie van dit type dakkapel erg hoog, het heeft weinig onderhoud nodig en je hebt verschillende soorten op het gebied van uitstraling. Het nadeel van een dakkapel van kunststof is dat het vaak standaard maten heeft, waardoor het niet voor elk type huis passend is.

Dakkapel van zink

Tenslotte het type van zink. Hier zijn de voordelen dat het zo goed als onderhoudsvrij is, het erg duurzaam is en ook een hoge isolatie met zich meebrengt. Het nadeel van het plaatsen van een dakkapel van zink is dat het vaak erg duur is.

Wat is de prijs van een dakkapel?

De prijs is afhankelijk van de afmeting, het soort dakkapel en het materiaal van de dakkapel die je laat plaatsen. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €7.000 en €10.000. Wil je weten wat de kosten voor jouw dakkapel zijn? Neem dan contact met ons op en wij stellen een op maat gemaakte offerte voor je op.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je misschien nog enkele vragen hebt voordat je een dakkapel laat plaatsen. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van je dakkapel hangt af van de volgende factoren: de positie, de afmetingen en de bestemming van jouw woning.

Met positie wordt bedoeld of de dakkapel aan de voor- of achterkant wordt geplaatst. Aan de voorkant van je woning heb je een vergunning nodig, aan de achterkant in principe niet.

Op het gebied van afmetingen is je dakkapel (mits ook voldaan wordt aan de andere factoren) vergunningvrij wanneer de dakkapel onder 1.75 meter is, de onderkant van de dakkapel minimaal 0.5m van de dakvoet wordt geplaatst, de bovenkant van de dakkapel minimaal 0.5m van de daknok wordt geplaatst, de zijkanten van de dakkapel minimaal 0.5m van de zijkant van het dak is en de bovenkant van de dakkapel niet meer dan 1m van de dakvoet geplaatst wordt.

Onder de bestemming van de woning wordt onderscheid gemaakt tussen tijdelijke en permanente woningen. Bij tijdelijke woningen is het niet vanzelfsprekend dat er een dakkapel geplaatst mag worden. Dit moet je navragen bij de gemeente. Woon je in een monumentaal pand? Dan mag er nooit een dakkapel geplaatst worden.

Wil je weten hoe het precies geregeld is in jouw gemeente? Neem dan contact met ons op. Wij hebben ervaring met aanvragen van vergunningen.

Om te bepalen welke afmeting van een dakkapel het meest geschikt is voor jouw huis, moet er naar drie factoren gekeken worden: het type en hoogte van het dak, de hellingshoek van het dak en de grootte van jouw dak. Het beste kun je contact met ons opnemen en dan stellen we een vrijblijvende offerte op maat voor je op.

Het is mogelijk om zonnepanelen op de dakkapel te laten plaatsen. Er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo moet het zonnepaneel makkelijk te bereiken zijn. Een zonnepaneel heeft namelijk geregeld onderhoud nodig. Daarnaast moet de dakkapel de zonnepanelen kunnen dragen. De dakkapel moet dus wel de draagkracht hebben voor zonnepanelen. Ben je van plan een dakkapel te laten plaatsen en wil je hier zonnepanelen op plaatsen? Geef dit dan bij ons aan en wij kijken wat er mogelijk is.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je nog een andere vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag met het beantwoorden van al jouw vragen over het plaatsen van een dakkapel. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons