fbpx

Vloerverwarming aanleggen

Je hebt gekozen om vloerverwarming te nemen. Een goede zet! Vloerverwarming is niet alleen onzichtbaar en energiezuiniger dan radiatoren, het is ook nog eens erg fijn in gebruik. Met vloerverwarming verwarm je de ruimte op een gelijkmatige manier. Zo houd je meer ruimte over en geniet je van een heerlijk warm huis. 

Ben je op zoek naar een specialist voor jouw project? Wij zijn dé expert op het gebied van vloerverwarming. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op!

Hoe je met vloerverwarming kunt genieten van meer wooncomfort

Ben je helemaal klaar met radiatoren achter je meubels die alleen plaatselijk de ruimte verwarmen? Of ga jij voor energiebesparing? Met vloerverwarming houd je meer ruimte over voor je meubels en bespaar je ook nog eens energie. Een radiator moet ronde de 90º zijn om de ruimte effectief te verwarmen terwijl vloerverwarming al voldoende heeft aan de helft. Daarnaast is een radiator sneller afgekoeld. Op bloten voeten of op sokken door het huis lopen was nooit eerder zo comfortabel.

Vloerverwarming laten leggen door Brabant Bouwt

Ben je klaar om vaarwel te zeggen tegen je oude radiatoren? Dan kunnen wij jouw project tot een goed einde brengen en nemen het werk van A tot Z uit handen. Wij zijn gespecialiseerd in het monteren van vloerverwarming en door onze jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij een enorm netwerk met specialisten opgebouwd. Stuur ons een bericht of bel en krijg direct een gratis en vrijblijvende offerte.

Waarom Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.
Wij houden van een heldere communicatie gedurende het het bouwproces.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor het aanleggen van vloerverwarming of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een manier om je huis te verwarmen. Dit gebeurt door middel van warm water dat door buizen onder de vloer stroomt. Hiermee kun je zelfs in de winter met blote voeten door je huis wandelen.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Mensen kiezen tegenwoordig steeds vaker voor vloerverwarming in huis. Het is de ideale optie om je huis gelijkmatig te verwarmen. Vloerverwarming werkt efficiënter dan een normale verwarming met cv-ketel installatie. Hierdoor bespaar je op je energierekening en je bent milieubewust bezig door een lager gasverbruik. Vloerverwarming aanleggen is hiermee een duurzame investering en zorgt direct voor meer comfort.
Vloerverwarming aanleggen

Verschillende soorten systemen vloerverwarming

Voordat je vloerverwarming laat aanleggen is het belangrijk om te kiezen welke soort vloerverwarming je in huis wilt. Er zijn diverse vloerverwarmingssystemen op de markt. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wil je weten welke vloerverwarming geschikt is voor jou? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Natbouw vloerverwarming

2. Droogbouw vloerverwarming

Een natbouw vloerverwarming is een systeem waarbij we de buizen en slangen van een vloerverwarming in een laag cement plaatsen. Er moet een wapening aanwezig zijn om de werking van het krimpen- en uitzetten van de verwarmingsbuizen goed te beheersen. Hiervoor kunnen we onder andere een standaard wapeningsnet of staalvezelwapening voor gebruiken.

Een droogbouw systeem is een soort vloerverwarming die we niet in een cementvloer plaatsen, maar in een isolatieplaat. Hiermee is het zeer geschikt voor een bestaande woning, renovatie project of een nieuwbouw woning met houten vloeren. Het grootste voordeel van een droogbouw verwarmingssysteem is dat de belasting veel lager is en het je woning een stuk sneller verwarmd.

natbouw vloerverwarming
elektrische vloerverwarming
Infrezen vloerverwarming

3. Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is de perfecte verwarmingsoplossing voor ruimtes die je niet continu gebruikt. Denk hierbij aan een badkamer, hobbykamer of garage. Er zijn drie soorten elektrische vloerverwarming op de markt: matten, elektrische kabels en foliesystemen.

4. Infrezen vloerverwarming

Bij het infrezen van de vloerverwarming kies je ervoor om de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande dekvloer aan te brengen. Dit doen we door sleuven te frezen in de bestaande chape. Hierin komen vervolgens de verwarmingsleidingen te liggen. Het infrezen van je vloerverwarming verwarmt de vloer snel en hiermee beperk je het warmteverlies. Deze vorm van vloerverwarming passen we vaak toe bij casco projecten en bij renovatieprojecten.

Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer je kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Hierdoor heb je geen radiatoren meer nodig in huis. Vloerverwarming als hoofdverwarming is heel zuinig en kost daardoor minder energie. Daarnaast zorgt het voor een hoog wooncomfort.

Vloerverwarming als Bijverwarming

Vloerverwarming als bijverwarming is de meest gebruikte vorm van vloerverwarming. Door veel mensen wordt dit gezien als de ideale manier om je woning te verwarmen. Door gebruik te maken van verschillende warmtebronnen kan je het energieverbruik minimaliseren en zorg je ervoor dat het hele huis lekker warm is.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het aanleggen van vloerverwarming. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming is afhankelijk van een aantal factoren. 

  • Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming
  • Het gewenste systeem vloerverwarming
  • Het aantal vierkante meters
  • Gewenste afwerking van de vloer

Vloerverwarming is aangesloten op de CV ketel die de vloer met warm water verwarmd. Het warme water stroomt vanuit de CV ketel door een circuit aan buizen in de vloer. Het water geeft zijn warmte af aan de lucht. Hierdoor krijgt de hele ruimte een aangename temperatuur. Er wordt constant warmte afgegeven tot de gewenste temperatuur bereikt is.

Elektrische vloerverwarming werkt net wat anders. Hierbij lopen er in plaats van buizen stroomdraden door de vloer. Door hun hoge weerstand worden de draden warm waardoor de de volledige vloer opwarmt.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons