fbpx

Offerte aanvragen?

Schoorsteen renovatie

Als ervaren professionals in de bouw- en renovatiebranche weten we als geen ander hoe belangrijk het is om jouw schoorsteen goed te onderhouden. Of je nu een particulier bent of een bedrijfseigenaar, het is essentieel om ervoor te zorgen dat jouw schoorsteen veilig en efficiënt blijft werken.

Schoorsteen renovatie: WAT KOMT ER BIJ KIJKEN?

Schoorstenen zijn cruciaal voor het veilig en efficiënt afvoeren van rook en giftige gassen uit jouw woning of bedrijfspand. Na verloop van tijd kunnen schoorstenen echter slijten en beschadigd raken door weersinvloeden, corrosie, onjuist gebruik en andere factoren. Als uw schoorsteen beschadigd is, kan dit leiden tot ernstige problemen, zoals brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging. Bovendien kan een slecht functionerende schoorsteen leiden tot een hoger energieverbruik en hogere stookkosten.

 

Op deze pagina:

Waarom jij moet kiezen voor Brabant Bouwgroep?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.
Wij houden van een heldere communicatie gedurende het het bouwproces.

Jouw schoorsteen laten renoveren? Neem contact op!

kosten van schoorsteen renovatie

De kosten voor het renoveren van een schoorsteen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de omvang van de renovatie die nodig is en de specifieke materialen en technieken die worden gebruikt. Gemiddeld genomen kunnen de kosten voor een schoorsteenrenovatie variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s.

Het is daarom belangrijk om een professionele inspectie te laten uitvoeren om een nauwkeurige offerte te krijgen voor jouw specifieke renovatiebehoeften. Op basis van de inspectie kunnen we je een duidelijk en gedetailleerd overzicht geven van de verwachte kosten en de tijdlijn voor de renovatie.

Hoewel de kosten voor een schoorsteenrenovatie wellicht hoog lijken, is het belangrijk om te onthouden dat het renoveren van je schoorsteen op de lange termijn geld kan besparen en de veiligheid en efficiëntie van je woning of bedrijfspand kan waarborgen. Bovendien kan een goed onderhouden schoorsteen bijdragen aan de waarde van je pand.

DE VERSCHILLENDE STAPPEN VAN SCHOORSTEEN RENOVATIE

Het herstellen van een schoorsteen kan verschillende stappen omvatten, afhankelijk van de specifieke problemen die moeten worden aangepakt. Hier zijn enkele van de stappen die bij het herstellen van een schoorsteen betrokken kunnen zijn:

Schoorsteen inspectie

Een inspectie door een professional is de eerste stap bij het bepalen van de omvang van de reparatie die nodig is. Een inspectie kan mogelijke problemen, zoals beschadigde stenen, scheuren, lekkages, roet- of creosote-opbouw of andere beschadigingen aan de schoorsteen, aan het licht brengen.

Schoorsteen reiniging

Het schoonmaken van de schoorsteen is een belangrijk onderdeel van de herstelprocedure. Dit omvat het verwijderen van roet en creosote-opbouw, evenals andere verontreinigingen die zich in de schoorsteen hebben opgehoopt. Dit is essentieel om de schoorsteen weer veilig en efficiënt te laten functioneren.

Schoorsteen Reparatie

Na de inspectie en reiniging van de schoorsteen zal de volgende stap zijn om de beschadigde stenen, voegen, mantels of andere delen van de schoorsteen te herstellen. Afhankelijk van de omvang van de schade kan dit variëren van het vervangen van enkele stenen tot het compleet vervangen van de schoorsteenmantel of kroon.

Schoorsteen waterdicht maken

Het waterdicht maken van de schoorsteen is belangrijk om te voorkomen dat vocht binnendringt en schade veroorzaakt. Dit kan worden gedaan door het aanbrengen van een waterdichtingslaag, zoals een coating.

Schoorsteen afwerking

Na de reparatie en het waterdicht maken van de schoorsteen kan er een afwerking worden aangebracht om de schoorsteen weer in goede staat te brengen en er esthetisch aantrekkelijk uit te laten zien. Dit kan bijvoorbeeld het opnieuw voegen of schilderen van de schoorsteen zijn.

Het herstellen van een schoorsteen is een complex proces dat het beste kan worden uitgevoerd door een professionele aannemer met ervaring in schoorsteenrenovatie. Zo zorg je ervoor dat jouw schoorsteen weer veilig en efficiënt werkt en u weer kunt genieten van een warme en gezellige woning. 

Loodherstel schoorsteen

Loodherstel is een ander belangrijk aspect van schoorsteenrenovatie, met name wanneer het gaat om het herstellen van lekkages en het voorkomen van verdere schade. Het loodwerk rondom een schoorsteen zorgt ervoor dat water niet in de schoorsteen kan sijpelen en voorkomt dat vocht binnendringt in de muren van uw huis.

Na verloop van tijd kan het loodwerk rondom de schoorsteen echter verslijten of beschadigd raken. Dit kan leiden tot lekkages, vochtproblemen en verdere schade aan uw woning of bedrijfspand. Daarom is het belangrijk om het loodwerk periodiek te laten controleren en herstellen.

Het herstellen van het loodwerk rondom de schoorsteen omvat meestal het verwijderen van het beschadigde lood en het aanbrengen van nieuwe stukken lood. Dit is een gespecialiseerde klus die het beste kan worden uitgevoerd door een professionele aannemer met ervaring in loodherstel.

Er zal begonnen worden met het inspecteren van het loodwerk rondom de schoorsteen om de omvang van de schade te bepalen. Vervolgens zal het beschadigde lood worden verwijderd en nieuwe stukken worden aanbracht met behulp van speciale technieken en gereedschappen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het loodwerk rondom de schoorsteen niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch. Daarom zullen wij ervoor zorgen dat het nieuwe loodwerk er netjes uitziet en goed past bij de stijl en uitstraling van jouw woning of bedrijfspand.

Als je vermoedt dat er schade is aan het loodwerk rondom jouwschoorsteen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Maak direct een afspraak, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Overige diensten

keukenrenovatie

De keuken is één van de belangrijkste plekken in het huishouden. Is jouw keuken verouderd en aan vervanging toe? Wij bouwen complete keukens van A tot Z.

Toilet laten renoveren

TOILET RENOVATIE​

Ben je niet meer tevreden met je huidige toilet omdat deze is verouderd? Kies dan voor een renovatie van je toilet. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
renovatie

Heb jij je droomwoning gevonden maar heeft deze een complete make-over nodig? Neem dan direct contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het renoveren van je schoorsteen. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

We krijgen vaak de vraag of de schoorsteen van een klant nog waterdicht is. Dit is van belang bij de keuze om je schoorsteen te laten renoveren of niet. Graag voeren wij vrijblijvend een inspectie uit om de staat van je schoorsteen te onderzoeken.

De doorlooptijd voor het renoveren van je schoorsteen is afhankelijk van de staat van de schoorsteen. Deze bepaald de verschillende stappen en werkzaamheden die nodig zijn voor het compleet renoveren van je schoorsteen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over schoorsteen renovatie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons