fbpx

Schoorsteen renovatie

Als ervaren professionals in de bouw- en renovatiebranche weten we als geen ander hoe belangrijk het is om jouw schoorsteen goed te onderhouden. Wij van Brabant Bouwt helpen je dan ook graag wanneer er een schoorsteen renovatie nodig is.

SCHOORSTEEN RENOVATIE:
waarom is dit belangrijk?

Schoorstenen zijn cruciaal voor het veilig en efficiënt afvoeren van rook en giftige gassen uit jouw woning of bedrijfspand. Na verloop van tijd kunnen schoorstenen echter slijten en beschadigd raken door weersinvloeden, corrosie, onjuist gebruik en andere factoren. Hierdoor is het belangrijk om tijdig een renovatie van je schoorsteen in te plannen. 

Als je schoorsteen beschadigd is, kan dit namelijk leiden tot ernstige problemen, zoals brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging. Bovendien kan een slecht functionerende schoorsteen leiden tot een hoger energieverbruik en hogere stookkosten. Brabant Bouwt staat graag voor je klaar bij de renovatie aan jouw schoorsteen.

Op deze pagina:

Waarom jij moet kiezen voor Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers.

Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.

Wij houden van een heldere communicatie gedurende het bouwproces.

Jouw schoorsteen laten renoveren? Neem contact op!

SCHOORSTEENRENOVATIE: WAT ZIJN DE KOSTEN?

De kosten voor een renovatie van een schoorsteen kunnen sterk variëren. Zo spelen de omvang, de specifieke materialen en de technieken die gebruikt worden allemaal mee. Gemiddeld genomen kunnen de kosten voor een schoorsteenrenovatie variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s.

Bij Brabant Bouwt vinden we het belangrijk dat er een professionele inspectie plaatsvindt voor de renovatie van je schoorsteen. Op deze manier kunnen we een nauwkeurige offerte maken die op maat gemaakt is voor jouw renovatie behoeften. Op basis van deze inspectie kunnen we je een duidelijk en gedetailleerd overzicht geven van de verwachte kosten en de tijdlijn voor de renovatie van je schoorsteen.

Hoewel de kosten voor een schoorsteenrenovatie wellicht hoog lijken, is het belangrijk om te onthouden dat het renoveren van je schoorsteen op lange termijn geld kan besparen. Daarnaast garandeert het de veiligheid en efficiëntie van je woning of bedrijfspand en daarnaast kan een goed onderhouden schoorsteen bijdragen aan de waarde van je pand.

 

STAPPENPLAN VOOR DE RENOVATIE VAN JE SCHOORSTEEN

Het stappenplan voor het renoveren van een schoorsteen is voor iedereen anders. Het is afhankelijk van de specifieke problemen die moeten worden aangepakt. Brabant Bouwt laat je graag zien welke stappen we ondernemen bij de renovatie van je schoorsteen.

1. Schoorsteen inspectie

Een inspectie door een professional is de eerste stap bij het bepalen van de omvang van de reparatie die nodig is. Een inspectie kan mogelijke problemen, zoals beschadigde stenen, scheuren, lekkages, roet- of creosote-opbouw of andere beschadigingen aan de schoorsteen, aan het licht brengen. 

Bij Brabant Bouwt doen wij dit altijd voordat we aan de renovatie van je schoorsteen beginnen.

2. Schoorsteen reiniging

Het schoonmaken van de schoorsteen is een belangrijk onderdeel bij de renovatie van je schoorsteen. De reiniging van je schoorsteen bestaat uit het verwijderen van roet en creosote-opbouw, alsook andere verontreinigingen die zich in de schoorsteen hebben opgehoopt. Brabant Bouwt vindt dit een belangrijk onderdeel van de renovatie van je schoorsteen, omdat het essentieel is om de schoorsteen weer veilig en efficiënt te laten functioneren.

3. Schoorsteen Reparatie

Na de inspectie en reiniging van de schoorsteen is de volgende stap om de beschadigde stenen, voegen, mantels of andere delen van de schoorsteen te herstellen. Afhankelijk van de omvang van de schade kan dit variëren van het vervangen van enkele stenen tot het compleet vervangen van de schoorsteenmantel of kroon.

4. Schoorsteen waterdicht maken

Vervolgens is het belangrijk dat de schoorsteen waterdicht wordt gemaakt om te voorkomen dat vocht binnendringt en schade veroorzaakt wordt. Deze stap bij de renovatie van je schoorsteen kan Brabant Bouwt doen door het aanbrengen van een waterdichtingslaag, zoals een coating.

5. Schoorsteen afwerking

Nadat de schoorsteen is gerepareerd en waterdicht is gemaakt, is het tenslotte van belang dat de schoorsteen mooi afgewerkt wordt. Dit doen wij zodat de schoorsteen weer in goede staat is en er ook weer esthetisch aantrekkelijk uitziet. Dit kan bijvoorbeeld door het opnieuw voegen of schilderen van de schoorsteen.

Schoorsteen renovatie Brabant Bouwgroep

LOOD VAN DE SCHOORSTEEN VERVANGEN

Wanneer de renovatie van je schoorsteen plaatsvindt, kan het nodig zijn dat het lood van de schoorsteen vervangen wordt. Dit is voornamelijk nodig wanneer de schoorsteenrenovatie gefocust is op het herstellen van lekkages en het voorkomen van verdere schade. Het loodwerk rondom een schoorsteen zorgt er namelijk voor dat water niet in de schoorsteen kan sijpelen en daardoor binnendringt in de muren van je huis.

Het herstellen van het loodwerk rondom de schoorsteen bestaat meestal uit het verwijderen van het beschadigde lood en het aanbrengen van nieuwe stukken lood. Dit is een gespecialiseerde klus die het beste kan worden uitgevoerd door een professionele aannemer met ervaring in loodherstel. Brabant Bouwt doet dit graag voor je.

Wij inspecteren allereerst het bestaande lood rondom de schoorsteen om de omvang van de schade te bepalen. Vervolgens verwijderen wij het beschadigde lood van de schoorsteen en vervangen deze met nieuwe stukken. Dit doen wij met behulp van speciale technieken en gereedschappen.

Renovatie van je schoorsteen? Schakel Brabant Bouwt in!

Is het tijd om een renovatie te doen aan je schoorsteen? Dan staat Brabant Bouwt voor je klaar. Bij schade aan je schoorsteen is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Vermoed je dat het lood van je schoorsteen vervangen moet worden of denk je dat er lekkage is? Neem dan meteen contact op, maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Overige diensten

keukenrenovatie

De keuken is één van de belangrijkste plekken in het huishouden. Is jouw keuken verouderd en aan vervanging toe? Wij bouwen complete keukens van A tot Z.

Toilet laten renoveren

TOILET RENOVATIE​

Ben je niet meer tevreden met je huidige toilet omdat deze is verouderd? Kies dan voor een renovatie van je toilet. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
renovatie

Heb jij je droomwoning gevonden maar heeft deze een complete make-over nodig? Neem dan direct contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je vragen hebt wanneer je kiest voor een renovatie van je schoorsteen. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

We krijgen vaak de vraag of de schoorsteen nog waterdicht is. Dit is van belang bij de keuze om je schoorsteen te laten renoveren of niet. Graag voeren wij vrijblijvend een inspectie uit om de staat van je schoorsteen te onderzoeken.

De doorlooptijd voor het renoveren van je schoorsteen is afhankelijk van de staat van de schoorsteen. Deze bepaalt namelijk de verschillende stappen en werkzaamheden die nodig zijn voor de complete renovatie van je schoorsteen. Na een inspectie van je schoorsteen kunnen wij dit voor je bepalen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Brabant Bouwt helpt je graag verder met al je vragen over schoorsteen renovatie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons