fbpx

Daklekkage repareren

Heb jij een daklekkage en wil je deze laten repareren? Brabant Bouwt zorgt ervoor dat jouw daklekkage snel en vakkundig gerepareerd wordt. Een daklekkage is namelijk een ernstig probleem dat schade kan veroorzaken aan de structuur van je huis en kan leiden tot de groei van schimmel als het niet onmiddellijk wordt aangepakt. Als je vermoedt dat je een daklekkage hebt, laat dit dan zo snel mogelijk repareren. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op.

Oorzaken daklekkage

Wanneer je een daklekkage hebt kan dit verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is beschadiging van het dak, bijvoorbeeld door stormschade of veroudering. Soms kan de dakgoot of schoorsteen juist voor lekkages zorgen, onder andere door verstopping of slijtage. In sommige gevallen is de oorzaak van een lek eenvoudig te achterhalen, maar het komt ook voor dat dit niet zo makkelijk gaat. In dat geval is het aan te raden om een expert in te schakelen om de daklekkage te repareren.

Gevolgen daklekkage

Een daklekkage kan al snel veel gevolgen hebben voor je woning. Waterschade en vocht is slecht voor de woning en zeker water op niet zichtbare plekken kan voor problemen zorgen. Zo kan het vocht de structuur van het huis aantasten door rottend hout. Daarnaast zorgt vocht voor het ontstaan van schimmels, wat erg schadelijk is voor zowel de woning als voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om een daklekkage zo snel mogelijk te laten repareren.

lekkage

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een daklekkage reparatie? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Daklekkage opsporen

Het repareren van een daklekkage begint bij het opsporen van het lek. Zodra bekend is waar de daklekkage vandaan komt, kan worden bekeken wat de exacte oorzaak van de daklekkage is.

Lekkage plat dak

Een lekkage aan een plat dak komt het meest voor. De bedekking van een plat dak heeft veel naden. Deze naden krimpen en zetten uit afhankelijk van de temperatuur, waardoor soms kleine scheurtjes ontstaan. Dit maakt een plat dak gevoelig voor lekkages, zeker als er een grote hoeveelheid water op het dak ligt.

Lekkage schoorsteen

Vaak ligt de oorzaak van een schoorsteen lekkage bij de voegen of het lood. Een schoorsteen lekkage is daarom redelijk eenvoudig op te sporen. Het is echter wel van belang dat het lek zorgvuldig wordt gerepareerd voor een blijvende oplossing.

Lekkage dakkapel

Wanneer je last hebt van een lekkage aan de dakkapel, kan dat verschillende oorzaken hebben. Doordat een dakkapel vaak later wordt bevestigd aan het dak, kan het voorkomen dat onderdelen zoals kozijnen, loodranden of de dakbedekking niet goed op elkaar aansluiten. Dit kan voor lekkages zorgen.

Lekkage dakgoot

Dakgoot lekkage lijkt misschien onschuldiger dan andere lekkages, maar leidt vaak toch tot schade aan je gevel, fundering of muren. Verstopping, slijtage en loszittende onderdelen zijn meestal de oorzaak van een dakgoot lekkage. Laat ook deze vorm van lekkage tijdig oplossen door een specialist.

daklekkage repareren

Repareren daklekkage

Is de locatie van de lekkage gevonden en de oorzaak vastgesteld? Dan gaan we aan de slag om de daklekkage zo snel mogelijk te repareren. Het is belangrijk om ook te controleren op andere schade die door het lek kan zijn veroorzaakt. Dit kan schade aan het plafond, de muren of de isolatie zijn, maar ook schade aan elektrische systemen.

Kosten daklekkage

De kosten van het repareren van een daklekkage zijn afhankelijk van verschillende aspecten zoals:

Zodra de situatie duidelijk in kaart is gebracht, kunnen we een prijsindicatie geven voor reparatie. Dus wil je een daklekkage snel en zorgvuldig laten repareren? Neem dan contact met ons op en ontvang direct een vrijblijvende offerte.

Daklekkage laten repareren? Kies Brabant Bouwt

Hulp nodig bij de reparatie van een daklekkage? Laat dan je daklekkage repareren door Brabant Bouwt. Als je voor ons kiest, kies je voor een gedreven aannemer met jarenlange ervaring. Neem contact met ons op en krijg direct een gratis en vrijblijvende offerte.

Brabant Bouwt is o.a. actief in de regio’s Den Bosch, Nijmegen en Oss. Benieuwd of we ook bij jou in de buurt actief zijn? Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog extra vragen hebt over daklekkages. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Het opsporen van de locatie van de lekkage kan een lastige klus zijn. Daarnaast is het belangrijk dat er een vakkundige en blijvende oplossing komt. We adviseren daarom altijd om een specialist in te schakelen, zodat het met de juiste kennis en apparatuur kan worden verholpen.

Bij een daklekkage moet je de schade aan het dak melden bij je opstalverzekering. Die zal de schade dekken als de lekkage niet voorkomen had kunnen worden. Had de schade wel voorkomen kunnen worden? Dan zal de verzekeraar het wijten aan nalatigheid of achterstallig onderhoud en niets uitkeren. Het is daarom belangrijk om een daklekkage zo snel mogelijk te repareren.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons