fbpx

Dakgoot reparatie of dakgoot vervangen

De keuze tussen een dakgoot reparatie of een dakgoot vervangen hangt af van de ernst van de schade en hoelang de dakgoot al meegaat. Als de schade klein is en de dakgoot nog niet zo oud is, dan kan een reparatie voldoende zijn. Is de schade echter groot of gaat de dakgoot al langere tijd mee, dan kan het verstandiger zijn om de dakgoot te vervangen. Dit is in sommige gevallen zelfs goedkoper op de lange termijn.

WAAROM EEN DAKGOOT REPARATIE UITVOEREN OF VOLLEDIG EEN DAKGOOT VERVANGEN?

Een dakgoot is een goot die zich bevindt aan de rand van het dak van een gebouw. Het is bedoeld om regenwater op te vangen en af ​​te voeren naar een afvoersysteem, zoals een regenpijp. Dakgoten zijn vaak gemaakt van materialen zoals aluminium, zink of PVC.

Het is belangrijk om een dakgoot reparatie zo snel mogelijk uit te voeren bij een beschadigde dakgoot, omdat het regenwater anders niet meer op de juiste manier wordt afgevoerd. Dit kan leiden tot verschillende problemen, zoals wateroverlast, beschadiging van de fundering van de woning, vochtproblemen en schade aan muren en gevels.

Als regenwater door een lekkage in de dakgoot naar beneden loopt en op de grond terechtkomt, kan dit ook gevaarlijk zijn voor mensen die zich in de buurt van de woning bevinden. Het water kan een gladde ondergrond creëren en leiden tot valpartijen en ongelukken.

Het is daarom belangrijk om een dakgoot reparatie zo snel mogelijk uit te voeren. Hoe langer je wacht met repareren, hoe groter de kans op meer ernstige schade en hoe hoger de kosten zullen zijn voor reparatie of vervanging. Regelmatig onderhoud en inspectie van de dakgoot kunnen problemen voorkomen en ervoor zorgen dat deze langer meegaat.

Waarom Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.

Wij houden van een heldere communicatie gedurende het bouwproces.

WANNEER IS REPARATIE OF vervanging NODIG?

Er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat er een dakgoot reparatie of vervanging nodig is. Hier zijn enkele aanwijzingen waar je op moet letten:

 1. Verstoppingen: Als je merkt dat er water in de dakgoot blijft staan, kan dit erop wijzen dat het tijd is om de dakgoot te ontstoppen. Een verstopte dakgoot kan leiden tot overstromingen en waterschade aan je huis.
 2. Dakgoot Lekkage: Als er water uit de dakgoot lekt of als er natte plekken rondom je huis ontstaan, kan dit wijzen op een dakgoot lekkage. Dit kan leiden tot schade aan je gevel, fundering of muren.
 3. Veroudering: Dakgoten hebben een beperkte levensduur en na verloop van tijd kunnen ze gaan roesten, scheuren of vervormen. Dit kan ertoe leiden dat ze niet meer goed functioneren en moeten worden vervangen.
 4. Loszittende onderdelen: Als je merkt dat de dakgoot losse onderdelen heeft, zoals beugels of klemmen, kan dit leiden tot instabiliteit en lekkage.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw taatsdeur op maat of direct een afspraak maken voor een inmeting? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

WELKE SOORTEN DAKGOTEN ZIJN ER?

Dakgoten kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Om te bepalen welk materiaal geschikt is voor jouw woning, moet je rekening houden met factoren zoals het type dakbedekking, de omgeving en het klimaat. Eén van onze specialisten kan je adviseren over de meest geschikte optie op basis van deze factoren en jouw persoonlijke voorkeuren.

Hieronder vind je enkele materialen die vaak worden gebruikt voor het maken van dakgoten en hun eigenschappen:

PVC dakgoot:

 • De voordelen van PVC dakgoot: licht van gewicht, goedkoop, eenvoudig te installeren en duurzaam.
 • De nadelen van PVC dakgoot: kan barsten of breken bij extreme temperaturen of vervormen bij blootstelling aan zonlicht.


Aluminium dakgoten:

 • De voordelen van aluminium dakgoten: licht van gewicht, roestbestendig, duurzaam en verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • De nadelen van aluminium dakgoten: kan beschadigd raken bij hevige hagelbuien.

Zinken dakgoot:

 • De voordelen van zinken dakgoot: duurzaam, kan lange tijd meegaan en esthetisch aantrekkelijk.
 • De nadelen van zinken dakgoot: kan duurder zijn dan andere materialen en kan roesten als het niet goed wordt onderhouden.


Koperen dakgoot:

 • De voordelen van koperen dakgoot: duurzaam, kan tientallen jaren meegaan en esthetisch aantrekkelijk.
 • De nadelen van koperen dakgoot: duurder dan sommige andere materialen en kan verkleuren na verloop van tijd.

Laat je door ons adviseren bij het kiezen van een dakgoot. Een verkeerde keuze kan namelijk leiden tot problemen met de afvoer van regenwater en andere complicaties. Eén van onze specialisten kan je helpen bij het kiezen van de juiste maat, vorm en materiaal voor je dakgoot om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert en lang meegaat.

dakgoot-reparatie
Dakwerken_zink_lood
Dakwerken_zink

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN een DAKGOOT REPARATIE OF VERVANGiNg?

De kosten voor het vervangen van een dakgoot kunnen variëren afhankelijk van het type materiaal, de grootte en het ontwerp van de goot, en de kosten van de installatie. Over het algemeen kunnen de kosten voor een complete dakgoot vervanging variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.

Als je overweegt om een dakgoot te laten vervangen, moet je letten op factoren zoals het materiaal van de nieuwe goot, de garantie en de kwaliteit van het werk van de dakdekker. Ook moet je rekening houden met eventuele bijkomende kosten voor het verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen kwaliteit en kosten en om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt.

Het is belangrijk om op deze overwegingen te letten omdat een dakgoot een essentieel onderdeel is van een gebouw en je wilt er zeker van zijn dat je een duurzame, betrouwbare goot kiest die bestand is tegen de weersomstandigheden en goed functioneert.

De voordelen van het laten vervangen van een dakgoot zijn onder andere:

 • Het voorkomen van waterschade aan je huis
 • Het verlengen van de levensduur van het dak en de fundering van de woning.
 • De verbetering van de esthetiek van je huis en de waarde van je huis verhogen.

 

Het is belangrijk om niet te bezuinigen op de kosten van het vervangen van een dakgoot, omdat dit uiteindelijk kan leiden tot hogere kosten voor dakgoot reparatie of vervanging in de toekomst.

BRABANT BOUWT VOOR DAKGOOT REPARATIE OF VOLLEDIG VERVANGEN!

Voorkom verdere schade aan je huis en schakel Brabant Bouwt in om je dakgoten te repareren of te vervangen. Onze specialisten staan klaar om je te helpen en zorgen voor een snelle en duurzame oplossing. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je wellicht nog extra vragen hebt over dakgoot reparatie en dakgoot vervangen. We hebben daarom de veelvoorkomende vragen voor je op een rijtje gezet.

In het algemeen kan een bitumen dak tussen de 15 en 20 jaar meegaan voordat het moet worden vervangen. Dit hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van het materiaal en de manier waarop het is geïnstalleerd. Met goed onderhoud kan een bitumen dak echter nog langer meegaan.

Het is afhankelijk van de ernst van de schade en de leeftijd van de dakgoot of je dakgoot reparatie nodig hebt of dat de dakgoot moet worden vervangen. Als de schade klein is en de dakgoot nog niet zo oud is, dan kan een reparatie voldoende zijn.

Om te bepalen welke soort dakgoot geschikt is voor jouw woning, moet je rekening houden met factoren zoals het type dakbedekking, de omgeving en het klimaat. Eén van onze specialisten kan je adviseren over de meest geschikte optie op basis van deze factoren en jouw persoonlijke voorkeuren.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je nog een andere vraag over dakgoot reparatie of dakgoot vervangen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Brabant Bouwt helpt je graag verder met al je vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons