fbpx

Vloer laten leggen

Ben jij op zoek naar een vloerenspecialist die je volledig kan ontzorgen bij het slopen van een vloer, het laten leggen van een vloer en het afwerken? Kies dan voor Brabant Bouwt. Wanneer je voor ons kiest, verzorgen wij het gehele proces van A tot Z. Van het slopen van je oude vloer tot het afwerken van de nieuwe vloer. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees dan snel verder en neem vrijblijvend contact met ons op.

Hoe verloopt het laten leggen van je vloer?

Wanneer je een nieuwe vloer wilt laten leggen, zijn er een aantal stappen die wij uitvoeren. Deze stappen zijn niet altijd hetzelfde. Het hangt bijvoorbeeld af van de huidige staat van je vloer. Ook ligt het aan het soort vloer die je uiteindelijk wilt hebben. Om je toch een idee te geven, vertellen we je kort wat meer over het proces.

1. Voorbewerking van de vloer

De eerste stap die genomen wordt wanneer je een vloer gaat laten leggen, is kijken naar de status van de huidige ondergrond. Deze controleren we op oneffenheden en eventuele beschadigingen. Indien er iets aan de hand is, repareren we dit. Dit doen we door het aanbrengen van een dekvloer. Vervolgens schuren we de vloer. Zo heb je een perfecte ondervloer waar we je nieuwe vloer op kunnen leggen.

2. Aanbrengen van een primer 

Als tweede stap bij het laten leggen van een vloer, komt het aanbrengen van een primer. De primer zorgt voor een goede hechting met de ondergrond. Ook zorgt dit ervoor dat de afwerkvloer uiteindelijk niet in de ondergrond gaat zakken. Deze stap is dus erg belangrijk.

3. Afwerkvloer 

De volgende stap ligt aan welke vloer je uiteindelijk kiest. Deze stap houdt in dat we gaan voorbereiden op de bovenste vloer. Dit noemen we ook wel de afwerkvloer. Ga je voor een gietvloer? Dan moet er nu een schraplaag worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de vloer vloeistofdicht wordt. Hierna kan de gietvloer gelegd worden. Kies je een houten vloer? Dan leggen we dampdichte folie en spaanplaten aan. Vervolgens leggen we de houten vloer. Je kunt bij ons uit verschillende afwerkvloeren kiezen wanneer je door ons een vloer laat leggen.

4. Nieuwe vloer laten leggen

Nu is het tijd om de vloer zelf te laten leggen. Ook hier ligt het dus aan het soort vloer dat je kiest. In deze stap gaan we de tegels leggen, de houten vloer lijmen of de vinylvloer snijden en plakken. Wil je voor een stoere look gaan? Kies dan voor een betonvloer

5. Topcoat aanbrengen 

Tenslotte is de laatste stap het aanbrengen van een topcoat. Dit is van belang, omdat dit je vloer beschermt tegen krasjes en beschadigingen. Zo blijft je vloer zo lang mogelijk in perfecte conditie.

Welke soorten vloeren zijn er?

Er zijn heel veel verschillende vloeren. Wanneer je een vloer gaat laten leggen, kun je dan ook uit een groot aanbod van vloeren kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een houten vloer of een vinyl vloer laten leggen. Ook kun je kiezen voor een tegelvloer of gietvloer. Of wat dacht je van een pvc vloer? Er is genoeg keuze! Niet elke vloer kan overal worden gelegd, dus neem contact met ons op en wij komen graag kijken. Wij kunnen je dan een passend advies geven.

Wat zijn de kosten voor het laten leggen van een vloer?

Wanneer je een vloer laat leggen, dan wil je ook graag weten wat dit kost. Elke vloer is anders en daar hangen dan ook verschillende prijskaartjes aan. Daarnaast ligt het ook aan de staat van je huidige vloer. Daarom geven we graag een op maat gemaakte offerte. We inspecteren je vloer en kunnen vervolgens een passend advies geven. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Andere vloerwerkzaamheden?

Wil je tijdens het laten leggen van je nieuwe vloer ook vloerverwarming? Of wil je je vloer laten isoleren? Ook dat kan bij ons. Van gehele vloerrenovatie tot een kleine aanpassing: je zit bij ons aan het juiste adres. Kijk voor meer informatie op een van onze andere pagina’s:

Waarom Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.
Wij houden van een heldere communicatie gedurende het het bouwproces.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons