fbpx

Gevel renoveren

Het renoveren van de gevel is een onderdeel van renovatie dat vaak vergeten wordt. Veel mensen denken dat de gevel vooral uitstraling geeft aan de woning, maar het is van groot belang dat de gevel goed onderhouden wordt. Wanneer je schade hebt, kan dit namelijk snel grote gevolgen hebben voor je hele woning. Brabant Bouwt heeft veel ervaring met het renoveren van gevels en doet dit dan ook graag voor je. We leggen je uit wat wij voor je kunnen betekenen.

Wat houdt het renoveren van een gevel in?

Onder het renoveren van een gevel verstaan we het vernieuwen of herstellen van een bestaande gevel. Er zijn verschillende werkzaamheden die verricht kunnen worden om een gevel te renoveren. Wij behandelen deze kort en vertellen ook meer over de verschillende soorten gevels die er zijn. Daarnaast snappen wij dat de kosten ook meespelen bij het renoveren van je gevel. Daarom geven we een overzicht met de gemiddelde kosten.

Op deze pagina:

Waarom jij moet kiezen voor Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers.

Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.

Wij houden van een heldere communicatie gedurende het bouwproces.

Offerte voor het renoveren van de gevel? Neem contact op!

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw project of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Werkzaamheden van het renoveren van de gevel

Er zijn verschillende werkzaamheden die vallen onder het renoveren van een gevel. Sommige werkzaamheden, zoals gevelreinigen, zijn simpel en kan je eventueel zelf uitvoeren. De meeste taken kunnen echter het beste verricht worden door een specialist. Hier volgt een lijst met mogelijke werkzaamheden die vallen onder het renoveren van je gevel.

Gevel (opnieuw) voegen

Goede, verzorgde voegen in de gevel zijn belangrijk. Het geeft niet alleen uitstraling aan je woning, maar ze beschermen ook tegen vocht. De voegen houden namelijk water van buitenaf tegen. Wanneer er barsten in de voegen ontstaan, kan deze waterdichtheid niet meer gegarandeerd worden. Hierdoor ontstaat er kans op vochtschade, wat tot schimmel kan leiden. Zie je scheuren in je voegen? Neem dan snel actie. Het (opnieuw) voegen van de gevel kan snel en makkelijk uitgevoerd worden door een specialist en het voorkomt grotere gevolgen.

Impregneren van de gevel 

Een andere taak van het renoveren van je gevel, is impregneren. Dit betekent dat je de gevel water- en vuilafstotend maakt. Daarnaast helpt het tegen een betere isolatie van je woning. Bij het impregneren van de gevel is het belangrijk dat je voegen in goede staat zijn. Anders kan er namelijk geen impregneermiddel worden aangebracht op de gevel. Niet alle gevels kunnen geïmpregneerd worden. Daarom wordt een inspectie door een vakspecialist aangeraden. Deze kan bepalen of impregneren mogelijk is, en welk impregneermiddel het beste gebruikt kan worden. 

Kozijnen vervangen van de gevel

Wat ook valt onder het renoveren van de gevel is het vervangen van je kozijn. Kozijnen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals hout, kunststof of aluminium. Houten kozijnen hebben meer onderhoud nodig maar gaan wel lang mee. Kunststof kozijnen zijn niet erg duurzaam in de productie, maar zijn wel een stuk goedkoper. Aluminium kozijnen hebben nauwelijks onderhoud nodig, maar zijn minder geïsoleerd. Elk type kozijn heeft dus zijn voor- en nadelen. Is je kozijn aan vervanging toe? Neem dan contact met ons op en wij renoveren het kozijn in je gevel graag.

Gevelreiniging

Een laatste taak die valt onder het renoveren van je gevel is het reinigen. Wanneer je de gevel af en toe goed reinigt, geeft dit een mooiere uitstraling aan je woning. Daarnaast zorgt het goed reinigen van je gevel ervoor dat het niet snel aangetast wordt door vocht. Het reinigen van de gevel kun je zelf doen, maar kan je ook laten uitvoeren door een specialist.

Welke soorten gevels zijn er om te renoveren?

Wanneer je ervoor kiest om je gevel te laten renoveren, moet je wel rekening houden met de soort gevel die je hebt. Wij sommen hier de meest voorkomende soorten gevels voor je op.

Wat zijn de kosten van gevelrenovatie?

De kosten van gevelrenovatie hangen af van verschillende factoren. Het soort gevel, de werkzaamheden van het renoveren en de arbeidskosten spelen hierbij een rol. Wij kunnen daarom slechts gemiddelde kosten van gevelrenovatie laten zien. Wil je weten wat de kosten zijn voor het renoveren van jouw gevel door Brabant Bouwt? Neem dan contact op.

 

Gevel voegen

€30 à €40 euro per m²

Gevel impregneren 

€8 à €10 euro per m²

Gevelreiniging

€10 à €15 euro per m²

Gevel renoveren door Brabant Bouwt

Wil je graag je gevel laten renoveren? Kies dan voor Brabant Bouwt! Wanneer er schade is aan de gevel, kun je het beste snel actie ondernemen om grotere gevolgen te voorkomen. Neem daarom contact met ons op en we stellen een op maat gemaakte offerte voor je op. Wie weet staan wij binnenkort voor de deur en renoveren we jouw gevel!

Overige diensten

keukenrenovatie

De keuken is één van de belangrijkste plekken in het huishouden. Is jouw keuken verouderd en aan vervanging toe? Wij bouwen complete keukens van A tot Z.

Toilet laten renoveren

TOILET RENOVATIE​

Ben je niet meer tevreden met je huidige toilet omdat deze is verouderd? Kies dan voor een renovatie van je toilet. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
renovatie

Heb jij je droomwoning gevonden maar heeft deze een complete make-over nodig? Neem dan direct contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je misschien nog andere vragen hebt over het renoveren van je gevel. We hebben daarom de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Sinds eind 2014 kan je helaas geen subsidie meer aanvragen voor het renoveren van je gevel. Er zijn wel lokale subsidies beschikbaar voor het beter isoleren van je huis. Dit kan je gemakkelijk checken op de pagina van energiesubsidiewijzer.

Het renoveren van je gevel kun je het beste zo snel mogelijk doen. Op die manier voorkom je grotere schade, zoals vocht of schimmel in je woning. Zie je schade aan je gevel en wil je dit laten renoveren? Neem dan meteen contact met ons op.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Wij helpen je graag verder met al je vragen over het renoveren van de gevel.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons