fbpx

Bitumen dak vervangen

Heb jij een bitumen dak en wil je deze laten vervangen of repareren? Brabant Bouwt is dé betrouwbare partij om dit voor jou te realiseren. Bitumen dakbedekking is een veelgebruikte optie voor het bedekken van huizen, garages en andere (bij)gebouwen. Ondanks de lange levensduur is ook een bitumen dak een keer aan vervanging of reparatie toe. Is dit voor jouw dak van toepassing? Kies dan een expert om jouw bitumen dak te vervangen. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

WAT IS BITUMEN DAKBEDEKKING?

Bitumen dakbedekking wordt veel gebruikt voor woningen en andere gebouwen, met name voor platte daken. Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd. Het is een zwart, olieachtig materiaal dat gemaakt wordt van ruwe olie en is zeer bestand tegen weersinvloeden. Bovendien is het ook bestand tegen UV-straling en rotten, wat betekent dat een bitumen dak lange tijd meegaat.

Voordelen BITUMEN DAKBEDEKKING?

Bitumen dakbedekking heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking:

 • Een van de goedkoopste opties
  Bitumen is een van de goedkoopste opties op de markt, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen met een beperkt budget. Daarnaast is het erg duurzaam en het is makkelijk te onderhouden waardoor je ook weer geld bespaart.

 • Gemakkelijk te installeren en onderhouden
  Bitumen is gemakkelijk te installeren. Het is een flexibele en plooibare dakbedekking met een goede kleefkracht. Dit maakt het makkelijk voor dakdekkers om mee te werken. Daarnaast is het ook erg makkelijk te herstellen of repareren.

 • Duurzaam
  Bitumen is duurzaam. Het is een stevige en sterke dakbedekking die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en hagel. Bovendien kan bitumen dakbedekking lange tijd meegaan en kan het ook goed worden gerecycled.

 • Geluidsdempend
  Bitumen dakbedekking is een goede keuze als je wilt voorkomen dat lawaai van buiten naar binnen komt, of andersom. Dit kan handig zijn als je in een drukke omgeving woont of werkt.
Bitumen dak vervangen

Levensduur bitumen dak

Een bitumen dak is een veelgekozen dakbedekking door de lange levensduur. Bitumen daken gaan gemiddeld namelijk 25 tot 30 jaar mee, waardoor het vervangen van een bitumen dak niet snel nodig is. Toch is deze levensduur niet vanzelfsprekend. Je haalt het meeste uit een bitumen dak met onderstaande tips:

 • Jaarlijkse dakinspectie en onderhoud. Door het bitumen dak tussendoor te reinigen gaat het langer mee. 
 • Laat het bitumen dak bedekken met grind of kiezels. Hierdoor blijft de bitumen daklaag langer beschermd.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen om jouw bitumen dak te vervangen of te laten repareren? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Bitumen dakbedekking aanbrengen

Wanneer jouw bitumen dak aan vernieuwing toe is, wil je natuurlijk dat de dakbedekking vakkundig wordt vervangen. Dit geldt ook bij reparatie van bitumen dakbedekking. Brabant Bouwt zorgt ervoor dat de dakbedekking zorgvuldig wordt aangebracht. 

Bitumen dakbedekking wordt in rollen geleverd. Deze dakbedekking wordt in stroken aangebracht op het dak. Deze stroken leggen we in lagen over elkaar heen, zodat de bitumen stroken goed afsluiten en daklekkages voorkomen worden. Vervolgens zijn er twee manieren om bitumen te bevestigen aan het dak, door te branden of te lijmen.

Bitumen dakbedekking branden

 • Meest gekozen optie
 • Smelt vast aan de ondergrond

Bitumen dakbedekking lijmen

 • Komt geen vuur aan te pas
 • Duurdere optie i.v.m. extra materialen


In beide gevallen is het belangrijk dat het aanbrengen van de dakbedekking zorgvuldig gebeurt. Zo bestaat bij het branden de kans op blaasvorming. Ook bij lijmen is de kans op lekkages groter als er geen goed gereedschap wordt ingezet. We adviseren daarom om altijd een specialist in te schakelen, zodat de bitumen dakbedekking professioneel en zorgvuldig wordt vervangen.

Bitumen dak vervangen
Bitumen dak vervangen
Bitumen dak vervangen

KOSTEN BITUMEN DAKBEDEKKING

Wanneer je een bitumen dak laat vervangen of repareren wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. De kosten van bitumen dakbedekking zijn afhankelijk van verschillende aspecten:

We geven je graag een duidelijke prijsindicatie voor het vervangen/repareren van jouw bitumen dak. Neem contact met ons op voor een gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte.

BITUMEN DAK LATEN VERVANGEN? KIES VOOR BRABANT BOUWT!

Wil jij jouw bitumen dak laten vervangen of repareren? Laat dit over aan een bitumen dak specialist en schakel Brabant Bouwt in. Als je voor ons kiest, kies je voor een gedreven aannemer met jarenlange ervaring. Neem contact met ons op en krijg direct een gratis en vrijblijvende offerte.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog extra vragen hebt over het vervangen van een bitumen dak. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

In het algemeen kan een bitumen dak tussen de 25 en 30 jaar meegaan voordat het moet worden vervangen. Dit hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van het materiaal en de manier waarop het is geïnstalleerd. Met goed onderhoud kan een bitumen dak echter nog langer meegaan.

SBS bitumen en APP bitumen zijn allebei van goede kwaliteit. Welk type bitumen dakbedekking het beste bij jouw situatie past, hangt vooral af van de gewenste eigenschappen. Twijfel je? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij je informeren over de mogelijkheden en helpen wij je bij het maken van de juiste keuze.

Een bitumen dak gaat lang mee, mits het goed wordt onderhouden. Laat regelmatig een inspectie uitvoeren, of doe dit zelf. We raden aan om dit één keer per jaar te doen. Moet het bitumen dak vervangen of onderhouden worden? Dan is de herfst of de lente het beste seizoen om dit te doen. Wanneer bitumen afkoelt onder 15 graden Celsius wordt het materiaal harder en kan het splinteren.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons