fbpx

Vloer isoleren

Je kan er niet meer omheen. Overal waar je kijkt wordt er gesproken over het klimaat en de gasprijzen. Je vloer isoleren is een goede manier om minder gas te verbruiken en daarmee je energierekening te verlagen. Maar er zijn meer voordelen. Wat dacht je van minder vocht of tocht in huis? Of gewoonweg een warmere vloer?

Ben jij op zoek naar een vloerisolatie specialist? Wij zijn Brabant Bouwt. Dé expert op het gebied van vloerisolatie. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op!

Waarom vloerisolatie?

Ben je ook zo klaar met een stijgende energierekening? Voor veel mensen is dat een belangrijke reden om je vloer te laten isoleren. Door jouw vloer uit te rusten met goede isolatie hoeft de verwarming minder hard te werken en dat zie je terug in je portemonnee. Doordat je minder gas gebruikt draag je een steentje bij aan het klimaat en krijgt je huis een beter energielabel. 

Door je vloer te isoleren geniet je direct van een hoger wooncomfort. Doordat de vloer warmer blijft kun je rekenen op warmere voeten en ook je hond zal hier blij mee zijn. Daarnaast heb je minder last van tocht en vocht. Vocht kan schimmel met zich meebrengen wat slecht is voor je gezondheid.

Je vloer isoleren met Brabant Bouwt

Ga voor een warme vloer en een lagere energierekening met vloerisolatie van Brabant Bouwt. Als je voor ons kiest, kies je voor een gedreven aannemer met jarenlange ervaring. Stuur ons een bericht of bel en krijg direct een gratis en vrijblijvende offerte. 

Waarom jij moet kiezen voor Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.
Wij houden van een heldere communicatie gedurende het het bouwproces.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw project of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Vloer isoleren: wat zijn de mogelijkheden?

Een vloer isoleren gebeurt doorgaans op twee manieren. Enerzijds kan je een vloer laten isoleren via de onderzijde, oftewel de kruipruimte. Anderzijds kan je vloerisolatie plaatsen aan de bovenzijde bovenop de vloerconstructie.

Onderzijde van een vloer isoleren

De eerste optie is om de vloer te laten isoleren via de onderzijde van de vloer. Dit is de meest efficiënte manier en wordt daardoor het vaakst gebruikt. Isoleren via de onderzijde van de vloer is alleen mogelijk als er een kruipruimte aanwezig is. Het isolatiemateriaal plaatsen we tegen het plafond van de kruipruimte, waardoor de beganegrondvloer onaangetast blijft. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie waarmee we de onderkant van vloeren kunnen isoleren:

Bovenzijde van een vloer isoleren

De tweede optie is om de vloer te laten isoleren aan de bovenzijde van de vloer. Helaas is dit wat lastiger te plaatsen dan isolatie via de onderzijde. Daarnaast vereist het heel wat breekwerk aan de vloer. Hierdoor kiezen mensen minder vaak om de vloer te isoleren via de bovenzijde. Heb je geen kruipruimte? Dan is dit wel de enige mogelijkheid om je vloer te isoleren. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie waarmee we de bovenkant van vloeren kunnen isoleren:
Vloerisolatie onderzijde
Vloer isoleren bovenzijde
Vloerisolatie onderkant

Houten vloer isoleren

In sommige huizen beschikken vloeren op de begane grond, verdiepingsvloeren en zoldervloeren over een houten draagconstructie. Meestal zijn dit oudere huizen, waar de isolatie niet altijd goed is geregeld. Bij de isolatie van een houten vloer brengen wij het isolatiemateriaal meestal aan tussen de balken van de houten draagconstructie. Hiervoor maken we gebruiken van stevige isolatieplaten. Om er zeker van te zijn dat de platen blijven zitten bevestigen we latten, spandraden en schroeven onder het isolatiemateriaal. Als alternatief voor isolatieplaten kunnen we ook folie isolatie en PUR-schuim gebruiken.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het laten bouwen van een nokverhoging. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

De kosten voor het isoleren van de vloer kunnen variëren tussen de €1500 en €3000. Dit is afhankelijk van de isolatiemethode, het materiaal en de isolatiewaarde

Vloerisolatie is een van de maatregelen waarmee je in aanmerking kunt komen voor de subsidieregeling (ISDE) van de overheid. Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal voorwaarde gesteld.

Ten eerste gelden deze subsidies alleen voor bestaande bouw, dus niet voor nieuwbouwwoningen of nieuwe aanbouw. Daarnaast moet je de maatregelen laten uitvoeren door een deskundig bedrijf. Tot slot moet je één of twee van de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 2 isolatiemaatregelen, bijvoorbeeld spouwmuur- en vloerisolatie.
  • 1 isolatiemaatregel in combinatie met een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen. Denk aan vloerisolatie gecombineerd met een (hybride) warmtepomp.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons