fbpx

Dakinspectie

Ben je bezorgd over de toestand van het dak van jouw woning of bedrijfspand? Wil je er zeker van zijn dat jouw huis of bedrijfspand beschermd is tegen alle weersomstandigheden? Dan is het laten uitvoeren van een dakinspectie de perfecte oplossing!

beoordeel conditie van jouw dak

Een dakinspectie is de meest effectieve manier om de conditie van jouw dak te beoordelen. Onze deskundige inspecteurs zullen jouw dak grondig inspecteren en alle mogelijke problemen identificeren. Van lekkages en scheuren tot verouderde dakbedekking en beschadigde dakpannen, we zullen alle potentiële problemen ontdekken en een uitgebreid rapport opstellen om je zo op de hoogte te stellen van de bevindingen.

waarom een dakinspectie?

Het uitvoeren van een dakinspectie is niet alleen belangrijk om mogelijke problemen te identificeren, maar ook om deze problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen. Door regelmatig een dakinspectie uit te laten voeren, kunt je ervoor zorgen dat uw dak in goede staat blijft en dat u de levensduur van uw dak verlengt.

Onze inspecteurs hebben jarenlange ervaring en zijn volledig opgeleid om grondige dakinspecties uit te voeren. We gebruiken geavanceerde technologieën en gereedschappen om een grondige en nauwkeurige inspectie uit te voeren. Ons team zal altijd de tijd nemen om eventuele problemen te bespreken en zal je voorzien van deskundig advies om ervoor te zorgen dat u de beste beslissingen voor uw dak neemt.

Hoe vaak is een dakinspectie nodig?

Afhankelijk van het type woning en dak en de leeftijd van het dak adviseren wij om minimaal eens in de 10 jaar een dakinspectie uit te laten voeren. 

Het is ook belangrijk om je dak te laten inspecteren na een zware stom of andere extreme weersomstandigheden.

Waarom Brabant Bouwt?

Dankzij een groot netwerk van enthousiaste onderaannemers!
Inclusief gespecificeerd kostenoverzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Van regel- en wetgeving tot aan ontwerp en uitvoer.
Wij houden van een heldere communicatie gedurende het het bouwproces.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor de uitvoer van een dakinspectie? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Hoe gaat een dakinspectie in zijn werk?

Een dakinspectie kan variëren afhankelijk van de inspecteur en de specifieke situatie van jouw dak, maar over het algemeen omvat het de volgende stappen:

 

1. Visuele inspectie: 

De inspecteur zal een visuele inspectie uitvoeren van jouw dak om eventuele zichtbare problemen te identificeren, zoals scheuren, verouderde dakbedekking, beschadigde dakpannen, lekkages of ophopingen van vuil en afval op het dak.

 

2. Binnenshuis inspectie: 

Als er lekkages of andere tekenen zijn van problemen met het dak, zal de inspecteur ook de binnenkant jouw huis inspecteren om te zien of er tekenen zijn van waterinfiltratie of schade aan muren, plafonds of isolatie.

 

De inspecteur zal een nauwkeurige inspectie uitvoeren van het dak om eventuele verborgen problemen te identificeren die niet zichtbaar zijn voor het blote oog. Dit kan onder meer het gebruik van geavanceerde technologieën en gereedschappen omvatten, zoals een drone, een vochtmeter, of een infraroodcamera.

 

3. Rapportage: 

Na de inspectie zal de inspecteur een uitgebreid rapport opstellen met alle bevindingen en eventuele aanbevelingen voor reparaties of onderhoud. Het rapport kan ook foto’s of videobeelden bevatten van eventuele problemen die zijn geïdentificeerd, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de staat van uw dak.

 

Over het algemeen zal een dakinspectie een paar uur in beslag nemen, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het dak. 

daklekkage verhelpen
Dak inspectie - Brabant Bouwt

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog extra vragen hebt over de uitvoer van een dakinspectie. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

De kosten van een dakinspectie zijn van een groot aantal factoren afhankelijk. Denk hierbij aan het formaat van het dak, het type dak maar ook de bereikbaarheid van een dak. 

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons