fbpx

Spouwmuur isoleren

De spouwmuur isoleren is een effectieve manier om je woning te verduurzamen. Voor spouwmuurisolatie is geen verbouwing nodig en het zorgt voor een hoger comfort en een aantrekkelijk rendement. Je investering is binnen 1 à 2 jaar terugverdiend. Dus… begin direct met verduurzamen! Neem nu contact op en samen bespreken we de mogelijkheden om jouw spouwmuur te isoleren. 

Wat is een spouwmuur?

De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van ongeveer 7 centimeter. Deze ruimte voorkomt dat er vocht in de woning komt. De spouw en de beide muren samen noemen we een spouwmuur. Ondanks dat de spouwmuur het vocht buiten houdt, wordt er vaak veel warmte verspild. Gelukkig is een spouwmuur eenvoudig te isoleren.

Hoe gaat het isoleren van een spouwmuur in de praktijk?

Stap 1 Boorgaten aanbrengen

We beginnen bij het maken van kleine gaatjes in de gevel, zodat we de muren kunnen isoleren. Dit doen we via een vast patroon op de kruisingen van het voegwerk. Doordat we gaten boren in de voegen, kunnen we dit later netjes afwerken.

Stap 2 Isolatiemateriaal in de spouwmuur blazen

Via de gaten wordt het isolatiemateriaal in de spouwmuur geblazen. Door het speciale patroon van de gaten zijn we in staat om alle ruimtes van de spouwmuur met isolatiemateriaal te vullen. Het is belangrijk om je woning te blijven ventileren, daarom kijken we of er nog ventilatieroosters moeten worden aangebracht.

Stap 3 Boorgaten netjes dichtmaken met voegspecie

Zodra het isolatiemateriaal in alle ruimten van de spouwmuur is geblazen gaan we de gaten dichtmaken met voegspecie. Dit doen we in dezelfde kleur als de bestaande voeg, waardoor de boorgaten niet meer zichtbaar zijn.

Spouwmuur isoleren

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw project of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Verschillende materialen voor isolatie van een spouwmuur

Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor de isolatie van een spouwmuur. De volgende materialen voldoen aan de technische eisen en worden meestal gebruikt afhankelijk van de breedte van de spouwmuur:

Na isoleren van een spouwmuur

Er zijn verschillende aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden om vervelende verrassingen na het isoleren van de spouwmuur te voorkomen.

Is mijn woning geschikt voor het isoleren van een spouwmuur?

Wat zijn de kosten voor de isolatie van een spouwmuur?

De meeste huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1979 komen in aanmerking voor spouwmuurisolatie, mits de spouwmuur minimaal 3 cm dik is. Woningen, gebouwd na 1980, zijn tijdens de bouw voorzien van spouwmuurisolatie. Echter is deze isolatiewaarde vaak beperkt en kan je deze verbeteren met nieuwe spouwisolatie.

Het plaatsen van spouwmuurisolatie is een van de goedkoopste manieren om je woning te isoleren. De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van enkele zaken, zoals het type woning, aantal vierkante meters en soort isolatiemateriaal. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

De overheid biedt ook een subsidie aan om je spouwmuur te isoleren. I.c.m. een andere isolatiemaatregel (bijv. vloeren isoleren of dakisolatie), kun je momenteel €8 subsidie per m2 ontvangen. Daarnaast betaal je voor de arbeidskosten een BTW-tarief van slechts 9% in plaats van 21%. Hiermee wil de overheid woningisolatie stimuleren.

Wat levert het isoleren van een spouwmuur op?

Het isoleren van een spouwmuur wordt meestal uitgevoerd om energiekosten te verlagen. Het voordeel van spouwmuurisolatie is dat het erg effectief is en relatief goedkoop. Gemiddeld verdien je de investering binnen 2 jaar terug.

Voordelen van het isoleren van een spouwmuur

Spouwmuur isoleren

Spouwmuur laten isoleren? Kies Brabant Bouwt

Behoud de warmte in je woning en bespaar op gasverbruik en laat je spouwmuur isoleren door Brabant Bouwt. Als je voor ons kiest, kies je voor een gedreven aannemer met jarenlange ervaring. Stuur ons een bericht of bel en krijg direct een gratis en vrijblijvende offerte.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Ja, door isolatie worden de meeste kieren van een huis gedicht, wat effect heeft op de ventilatie. Wij controleren daarom altijd of er ventilatieroosters moeten worden aangebracht.

Wanneer er sprake is van een rechtspersoon en de isolatiemaatregelen worden uitgevoerd door een bouwinstallatiebedrijf kom je in aanmerking voor een subsidie.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over spouwmuurisolatie. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons