fbpx

Aanbouw Huis

Als je meer leefruimte wilt creëren, biedt een aanbouw aan je huis uitkomst. Een aanbouw aan je woning is de perfecte manier om je woonoppervlak uit te breiden. Zo hoef je niet te verhuizen, maar kun je op jouw fijne woonplek blijven. Door het plaatsen van een aanbouw creëer je niet alleen meer ruimte, maar gaat de waarde van je woning ook nog eens aanzienlijk omhoog. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een aanbouw aan je huis, en bij Brabant Bouwt ook nog tegen een scherpe offerte!

Waarom een aanbouw aan je huis laten plaatsen?

Met een aanbouw vergroot je jouw woonoppervlak. Deze kan zowel op de eerste als tweede verdieping gerealiseerd worden. Een aanbouw kan aan de voorkant, achterkant en zijkant van een woning geplaatst worden. Dit is afhankelijk van waar jij extra ruimte wenst. Kenmerkend aan een aanbouw is dat de ruimte afzonderlijk wordt toegevoegd. De extra ruimte is dan ook te bereiken via een deur, wat anders is bij een uitbouw van een huis. Veel mensen kiezen voor een aanbouw als zij een extra plek willen realiseren die is afgezonderd van de rest van het huis.

Voorbeeld aanbouw
Voorbeeld aanbouw

Stel je eigen aanbouw samen! 

Ontwerp zelf online je eigen aanbouw en ontvang een direct offerte op maat in je mail.

Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor de aanbouw aan jouw huis? Stuur dan een bericht of neem telefonisch contact met ons op. Je ontvangt op werkdagen binnen 24 uur een reactie! 

De aanbouw aan jouw huis van A tot Z geregeld

Wil je een aanbouw laten plaatsen, bijvoorbeeld om een extra woonkamer te creëren? Of wil je een aanbouw aan je woning voor een bijkeuken of serre? Wat je wensen ook zijn, Brabant Bouwt realiseert ze. Onze vakmensen zijn in te schakelen voor allerlei soorten aanbouw, van klein tot groot en van hout tot glas. Wat voor aanbouw je ook laat plaatsen, wij nemen het gehele proces van A tot Z uit handen. Dit betekent dat we je ook helpen met zaken als regelgeving en vergunningen en we je continu op de hoogte houden van vorderingen, zoals een projectmanager doet. In een korte realisatietijd zorgen we met minimale hinder van je leefomgeving voor een maximaal resultaat.

Een aanbouw afgestemd op jouw wensen

Als je kiest voor een aanbouw aan je woning zijn er veel zaken om te overwegen. Natuurlijk is het allereerst belangrijk om te bepalen waar je de extra ruimte wilt realiseren. Kies je voor een aanbouw aan de voorkant, zijkant of achterkant van je huis? Dit is ook afhankelijk van de reden voor een aanbouw: is het bijvoorbeeld om een serre of bijkeuken te verwezenlijken? Zodra dit duidelijk is, moet er een keuze gemaakt worden voor zaken als afmetingen en materiaal. Lijkt een aanbouw van hout je mooi, of kies je voor een combinatie van glas en staal? Bij Brabant Bouwt is vrijwel alles mogelijk, omdat we niet werken met prefab maar alles maatwerk is. Als aannemer gespecialiseerd in aanbouw voorzien we je graag van advies en een scherpe offerte voor het plaatsen van de aanbouw aan je huis.

Serre aanbouw | Brabant Bouwt

Serre aanbouw

Een serre aanbouw wordt vaak geplaatst aan de achterkant van een woning. Deze is voorzien van veel glas, waardoor je profiteert van meer lichtinval en een aangename temperatuur wanneer de zon op de ruimte schijnt.

Bijkeuken aanbouw | Brabant Bouwt

Bijkeuken aanbouw

Een bijkeuken aanbouw zorgt voor een handige extra ruimte voor huishoudelijke taken. De voorkeur gaat hierbij vaak uit naar een aanbouw van hout of steen, al dan niet in combinatie met staal en glas.

Houten aanbouw | Brabant Bouwt

Ander type aanbouw

Mogelijk wil je een extra werkruimte creëren op de benedenverdieping en wil je een aanbouw van steen of hout laten plaatsen. Ook dit, en nog vele andere typen aanbouw, behoort tot de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over aanbouw

Een aanbouw laten plaatsen aan je huis is, ondanks onze scherpe offerte, een flinke investering. We begrijpen dan ook dat je misschien nog vragen hebt. Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. 

De kosten van een aanbouw zijn projectafhankelijk. Deze hangen namelijk af van de keuzes die je maakt zoals het type, materiaal en de afmetingen. We voorzien je graag van een indicatie van de kosten voor een aanbouw naar jouw wensen. 

Het verschil tussen beide is dat er bij een aanbouw een extra ruimte wordt toegevoegd die afgezonderd is van het hoofdgebouw middels een deur. Bij een uitbouw wordt de bestaande ruimte vergroot, waardoor dit een verlengde wordt van het hoofdgebouw.

Over het algemeen geldt dat er voor een aanbouw aan de achterkant vaak geen vergunning nodig is, voor de voorkant en zijkant van een woning wel. Echter, er zijn uitzonderingen op deze regel. Via het Omgevingsloket bekijk je gemakkelijk of je een vergunning nodig hebt voor je aanbouw. Controleer dit daarnaast ook nog bij je eigen gemeente.

Na akkoord van de offerte is de ruwbouw binnen circa 4 weken klaar. In totaal, met afbouw, duurt het circa 6 weken tot jouw aanbouw op maat staat. 

Laat een extra ruimte realiseren!

Heb jij je wensen voor een aanbouw aan je woning al op een rijtje? Neem dan contact met ons op om je wensen kenbaar te maken. Onze vakmensen luisteren graag naar je voorkeuren voor het laten plaatsen van een aanbouw aan je huis en voorzien je van een offerte op maat. Offerte akkoord? Dan profiteer je van een snelle realisatie door onze samenwerkingen met vaste onderaannemers!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons