fbpx

Daklekkage repareren Den Bosch

Wil je een daklekkage laten repareren en woon je in Den Bosch en omgeving? Brabant Bouwt is dé vakkundige partij die jouw daklekkage zorgvuldig en snel kan repareren. Als een daklekkage niet snel wordt verholpen kan dit serieuze schade toebrengen aan de woning en in het geval van schimmels ook aan de gezondheid. Het is daarom raadzaam om een daklekkage zo snel mogelijk te laten repareren. Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag om de lekkage te verhelpen.

Veelvoorkomende oorzaken van daklekkage

Een daklekkage ontstaat meestal wanneer het dak beschadigd is. Deze beschadiging kan ontstaan door bijvoorbeeld veroudering of stormschade. Het komt ook voor dat de dakgoot of schoorsteen juist zorgen voor daklekkages. Dit is ook vaak het gevolg van slijtage of verstopping. Doordat de oorzaak van een daklekkage niet altijd eenvoudig te achterhalen is, adviseren we om altijd een expert in te schakelen, zodat je verzekerd bent van een professionele oplossing. 

Belangrijke gevolgen van daklekkage

Onderschat niet hoe snel een daklekkage schade kan toebrengen aan je woning. Vocht en waterschade zorgen voor veel problemen in een woning, met name op de niet-zichtbare plekken. Denk aan rottend hout of schimmels, wat slecht is voor zowel het huis als voor de gezondheid van bewoners. Laat een daklekkage daarom altijd zo spoedig mogelijk repareren. Woon je in Den Bosch en omgeving dan helpen we je graag verder.

lekkage

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een daklekkage reparatie in Den Bosch? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

Opsporen van daklekkage in Den Bosch

Het opsporen van de daklekkage is stap 1 voor een gerichte reparatie. Wanneer de bron is ontdekt kan de exacte oorzaak en daarmee ook de oplossing worden vastgesteld.

Veel voorkomende lekkages aan een plat dak

De lekkage die het vaakst voorkomt is een lekkage aan een plat dak. Een plat dak is kwetsbaar voor lekkages door de vele naden in het dakwerk. Wanneer er scheuren ontstaan in de naden, bijvoorbeeld bij hoge temperaturen, is het dak extra gevoelig voor lekkages.

Lekkage aan jouw schoorsteen

De voegen van een schoorsteen of het lood zijn ook kwetsbaar voor lekkages. Zeker wanneer de schoorsteen verouderd is. Deze lekkages zijn vaak eenvoudig op te sporen. Een blijvende oplossing is hierbij van belang.

Lekkage aan jouw dakkapel

Lekkages aan een dakkapel ontstaan vaak wanneer kozijnen, randen of dakbedekking niet goed op elkaar aansluiten. In de meeste gevallen wordt een dakkapel namelijk later op het dak gezet. Bij een slechte afwerking is het risico op lekkages daardoor groter.

verschillende Lekkages aan de dakgoot

Ook Dakgoot lekkage dient snel verholpen te worden, omdat dit vaak zorgt voor schade aan de fundering, muren of gevel. Dit is meestal het gevolg van een verstopping of slijtage. Laat het daarom tijdig repareren.

daklekkage repareren

Het repareren van daklekkage

Zodra de exacte locatie van het lek is gevonden, kan de oorzaak worden vastgesteld. Vervolgens kunnen we van start om de daklekkage snel en zorgvuldig te repareren. We controleren hierbij altijd op andere schade die mogelijk is ontstaan door het lek, bijvoorbeeld schade aan muren, isolatie of plafond. Dus woon je in of rondom Den Bosch? We staan graag voor je klaar.

Kosten daklekkage repareren den bosch

Benieuwd naar de kosten van een daklekkage reparatie in de buurt van Den Bosch? Een aantal zaken hebben hier invloed op:

Zodra duidelijk is wat de oorzaak is van het lek en wat de schade is, kan een prijsindicatie gegeven worden. Neem vrijblijvend contact met ons op om een offerte te ontvangen voor een reparatie in Den Bosch.

Daklekkage laten repareren in Den Bosch en omgeving? Kies Brabant Bouwt

Hulp nodig bij de reparatie van een daklekkage in de buurt van Den Bosch? Laat dan je daklekkage repareren door Brabant Bouwt. Als je voor ons kiest, kies je voor een gedreven aannemer met jarenlange ervaring in de regio Den Bosch. Neem contact met ons op en krijg direct een gratis en vrijblijvende offerte. 

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog extra vragen hebt over daklekkages. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

De daadwerkelijke oorzaak van een daklekkage achterhalen is vaak een ingewikkelde klus. Daarnaast is het van belang om goed in kaart te brengen welke niet-zichtbare schade de lekkage heeft aangericht. Daarom raden we altijd aan om een vakspecialist in te schakelen. 

Wanneer je last hebt van een daklekkage dient de schade gemeld te worden bij je opstalverzekering. Als de schade niet voorkomen had kunnen worden wordt de schade gedekt. Wanneer het wel voorkomen had kunnen worden geldt de schadedekking niet. Volgens de verzekeraar is het dan te wijten aan achterstallig onderhoud of nalatigheid. 

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons