fbpx

Erker uitbouw

Erker uitbouwen? Wij regelen jouw erker uitbouw van A tot Z

Je huis uitbouwen door middel van een erker is een goede keuze voor het karakteriseren en vergroten van je woning, zonder het hele huis te verbouwen. Het zorgt voor veel lichtinval, het gevoel dat je buiten zit en zelfs je woningwaarde stijgt erdoor. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Ben jij op zoek naar een goede aannemer voor een erker uitbouw? Wij van Brabant Bouwt kunnen die partij voor jou zijn. Wij begeleiden en bouwen jouw erker uit van A tot Z. Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op.

Materialen voor erkers

hout, kunststof, Aluminium

Erkers bestaan voornamelijk uit kozijn. Het kozijn kan worden gemaakt van verschillende materialen. Wanneer je een liefhebber bent van een authentieke uitstraling ga je al snel voor een houten erker. Maar tegenwoordig wordt vaak gekozen voor aluminium of kunststof. Voordeel hiervan is dat het bijdraagt aan het verduurzamen van je woning. Kunststof kozijnen gaan gemiddeld 50 tot 75 jaar lang mee en aluminium kozijnen roesten en rotten niet. Ze kunnen zelfs goed tegen een stootje en zijn net als kunststof kozijnen makkelijk schoon te houden. Aluminium kozijnen hebben een levensduur van gemiddeld 60 jaar. Zowel aluminium en kunststof zijn vaak in houtlook verkrijgbaar. Zo heb je de voordelen van duurzaamheid en heb je wel de authentieke uitstraling.

Een erker uitbouwen? Neem contact op!

Glasdikte bij erkers

Bij het uitbouwen van een erker kun je kiezen voor verschillende glasdiktes. Meest gekozen is dubbel glas, maar voor extra isolatie kies je voor HR ++ glas. Wil je het karakteristieke plaatje compleet maken? Dan kun je kiezen voor glas in lood. Houdt rekening met: hoe beter geïsoleerd hoe duurder en glas in lood heeft vaak een hoog prijskaartje per m2.

Heb ik een Vergunningen nodig voor mijn erker uitbouw?

In vele gevallen wordt een erker uitgebouwd aan de voorkant van een woning. Vaak moet je hier een vergunning voor aanvragen. Een vergunning aanvragen doe je bij de gemeente waar het huis is gevestigd. Je krijgt te maken met het aanvragen van een bestemmingsplan, omgevingsvergunning en daarnaast moet je ook een bouwtekening laten maken. Het is slim om deze op tijd aan te vragen, gemeenten hebben vaak 8 weken de tijd om toestemming te geven op je aanvraag.

Je kunt via de gemeente waar je woont checken of je een bouwvergunning nodig hebt op de postcode van jouw huis.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het uitbouwen  van een erker. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Bij een erker uitbouw is in veel gevallen een vergunning nodig. Het gaat om een dusdanig grote wijziging dat het in Nederland verplicht is een document aan te vragen. Hierin waarborg je dat je tijdens de verbouwing andere mensen niet tot last bent. Het kan voorkomen dat een document niet persé nodig is – of dit voor jou het geval is kun je altijd opvragen bij de gemeente in jouw regio.

De kosten van een erker uitbouw liggen erg uiteen. Het aantal vierkante meters, de afmetingen en het gekozen materiaal zijn een belangrijke invloed op de uiteindelijke prijs. Verder betaal je ook kosten voor het aanvragen van een vergunning. Neem contact met ons op wanneer je een specifieke prijs wilt voor jouw project of andere vragen hebt.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over het uitbouwen van een erker.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons