fbpx

Nokverhoging

Wij regelen jouw nokverhoging van A tot Z

Heb jij een zolder met weinig ruimte of wil je je lage zolder verbouwen? Dan is een nokverhoging een effectieve manier om ruimte te winnen. Door het dak te verhogen maak jij je zolder beloopbaar en kun je hier zelfs een luxe slaapkamer van maken. In de praktijk krijg je er namelijk bijna een volledige verdieping bij. Op deze manier realiseer je eindelijk de ruimte die je op zolder had gewild. Daarnaast heeft de nok verhogen niet alleen effect op het wooncomfort, maar ook op de woningwaarde.

Overweeg je om je dak te verhogen? Dan ben je bij Brabant Bouwt aan het juiste adres. Het bouwen van een nokverhoging vergt namelijk veel voorbereidingen en de werkzaamheden moeten vakkundig worden uitgevoerd. Het is dan ook van belang dat je dit laat doen door een professioneel bouwbedrijf met échte vakspecialisten. Wij ontzorgen jou van A tot Z en zorgen dat heel de verbouwing vlekkeloos verloopt.

Op deze pagina (ga direct naar)

Nokverhoging

Wat is een nokverhoging?

Wanneer je de nok (de punt) van een dak verschuift en/of verhoogd spreken we van een nokverhoging. De hoogte van je dak wordt hierdoor hoger, maar de hellingshoek blijft gelijk. Door deze verbouwing creëer je extra veel ruimte en kun je door het toevoegen van meerdere ramen ook meer licht creëren. Een nok verhogen is een flinke verbouwing. De constructie van het dak veranderd namelijk enorm. Het is dan ook heel wat anders dan het plaatsen van een dakkapel. Nokverhogingen mogen om deze reden alleen met een bouwvergunning worden uitgevoerd. Het is daarom belangrijk om contact op te nemen met jouw gemeente voor de specifieke voorwaarden.

een nokverhoging laten bouwen? Neem contact op!

Nokverhoging

Soorten nokverhogingen

Er zijn 2 verschillende manieren om een dak te verhogen, namelijk een eenzijdige nokverhoging en een tweezijdige nokverhoging. We leggen het verschil hier aan je uit.

Eenzijdige nokverhoging

Bij een eenzijdige nokverhoging verhoog je het dak aan één kant. Hierdoor ontstaat er aan één kant van het dak extra ruimte. Dit zie je vaak aan de achterkant van de woning.

Tweezijdige nokverhoging

Wanneer je de gehele constructie van het dag omhoog tilt, spreken we van een tweezijdige nokverhoging. Met een dubbele nokverhoging realiseer je ontzettend veel nieuwe ruimte in huis, welke bijvoorbeeld gebruikt kan worden als slaapkamer, speelkamer of kantoorruimte.

Wat komt er kijken bij een nokverhoging?

Een nokverhoging is een flinke verbouwing. Er komt dus vanzelfsprekend veel bij kijken. Ten eerste is het belangrijk om een vergunning aan te vragen voor het type nokverhoging die jij wilt realiseren. Het komt namelijk wel eens voor dat een tweezijdige nokverhoging wordt afgewezen. Als de vergunning in orde is kun je gaan nadenken over alle andere belangrijke zaken.

Ten tweede is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe breed en hoe hoog de nokverhoging moet worden. Vervolgens moet je gaan nadenken over het materiaal dat je wilt gaan gebruiken. Zo kun je kiezen voor steen, hout en kunststof. Bedenk wel dat stenen zeer zwaar weten, niet elke constructie kan dit materiaal dragen. In samenspraak met Brabant Bouwt kunnen wij gezamenlijk de opties bespreken en advies geven over wat haalbaar is voor jouw woning.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het laten bouwen van een nokverhoging. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Voor een nokverhoging in jouw woning is in bijna alle gevallen een vergunning nodig. Het gaat om een dusdanig grote wijziging dat het in Nederland verplicht is een document aan te vragen. Hierin waarborg je dat je tijdens de verbouwing andere mensen niet tot last bent. Het kan voorkomen dat een document niet persé nodig is – of dit voor jou het geval is kun je altijd opvragen bij de gemeente in jouw regio.

De kosten van een nokverhoging liggen erg uiteen. Een eenzijdige nokverhoging is natuurlijk goedkoper dan een tweezijdige nokverhoging. Daarnaast zijn het aantal vierkante meters, de hoogte en het gekozen materiaal ook van toepassing op de uiteindelijke prijs. Verder betaal je ook kosten voor het aanvragen van een vergunning. Neem contact met ons op wanneer je een specifieke prijs wilt voor jouw project of andere vragen hebt.

Een dakkapel is in feite een kleine dakopbouw op zolder. Je krijgt hierdoor meer ruimte en meer licht in je kamer. Een nokverhoging wordt net als een dakkapel geplaatst op een schuin dak, maar verhoogt ook de nok (punt) van het dak. Je verruimt en verhoogt hiermee de zolder. Een dakopbouw daarentegen wordt geplaatst op een plat dak. Je creëert hiermee een compleet nieuwe etage, je verhoogt dus geen bestaande ruimte.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over het verhogen van je dak. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons