Nokverhoging
- Snel starten met bouwen
- Vaste onderaannemers
- Ful Service Bouwbedrijf
- Één aanspreekpunt
Wij regelen jouw nokverhoging van A tot Z
Heb jij een zolder met weinig ruimte of wil je je lage zolder verbouwen? Dan is een nokverhoging een effectieve manier om ruimte te winnen. Door het dak te verhogen maak jij je zolder beloopbaar en kun je hier zelfs een luxe slaapkamer van maken. In de praktijk krijg je er namelijk bijna een volledige verdieping bij. Op deze manier realiseer je eindelijk de ruimte die je op zolder had gewild. Daarnaast heeft de nok verhogen niet alleen effect op het wooncomfort, maar ook op de woningwaarde.
Overweeg je om je dak te verhogen? Dan ben je bij Brabant Bouwt aan het juiste adres. Het bouwen van een nokverhoging vergt namelijk veel voorbereidingen en de werkzaamheden moeten vakkundig worden uitgevoerd. Het is dan ook van belang dat je dit laat doen door een professioneel bouwbedrijf met échte vakspecialisten. Wij ontzorgen jou van A tot Z en zorgen dat heel de verbouwing vlekkeloos verloopt.
Op deze pagina (ga direct naar)
Nokverhoging
Wat is een nokverhoging?
Wanneer je de nok (de punt) van een dak verschuift en/of verhoogd spreken we van een nokverhoging. De hoogte van je dak wordt hierdoor hoger, maar de hellingshoek blijft gelijk. Door deze verbouwing creëer je extra veel ruimte en kun je door het toevoegen van meerdere ramen ook meer licht creëren. Een nok verhogen is een flinke verbouwing. De constructie van het dak veranderd namelijk enorm. Het is dan ook heel wat anders dan het plaatsen van een dakkapel. Nokverhogingen mogen om deze reden alleen met een bouwvergunning worden uitgevoerd. Het is daarom belangrijk om contact op te nemen met jouw gemeente voor de specifieke voorwaarden.
een nokverhoging laten bouwen? Neem contact op!
Nokverhoging
Soorten nokverhogingen
Eenzijdige nokverhoging
Tweezijdige nokverhoging
Wat komt er kijken bij een nokverhoging?
Een nokverhoging is een flinke verbouwing. Er komt dus vanzelfsprekend veel bij kijken. Ten eerste is het belangrijk om een vergunning aan te vragen voor het type nokverhoging die jij wilt realiseren. Het komt namelijk wel eens voor dat een tweezijdige nokverhoging wordt afgewezen. Als de vergunning in orde is kun je gaan nadenken over alle andere belangrijke zaken.
Ten tweede is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe breed en hoe hoog de nokverhoging moet worden. Vervolgens moet je gaan nadenken over het materiaal dat je wilt gaan gebruiken. Zo kun je kiezen voor steen, hout en kunststof. Bedenk wel dat stenen zeer zwaar weten, niet elke constructie kan dit materiaal dragen. In samenspraak met Brabant Bouwt kunnen wij gezamenlijk de opties bespreken en advies geven over wat haalbaar is voor jouw woning.
Veelgestelde vragen
We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het laten bouwen van een nokverhoging. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.
Voor een nokverhoging in jouw woning is in bijna alle gevallen een vergunning nodig. Het gaat om een dusdanig grote wijziging dat het in Nederland verplicht is een document aan te vragen. Hierin waarborg je dat je tijdens de verbouwing andere mensen niet tot last bent. Het kan voorkomen dat een document niet persé nodig is – of dit voor jou het geval is kun je altijd opvragen bij de gemeente in jouw regio.
De kosten van een nokverhoging liggen erg uiteen. Een eenzijdige nokverhoging is natuurlijk goedkoper dan een tweezijdige nokverhoging. Daarnaast zijn het aantal vierkante meters, de hoogte en het gekozen materiaal ook van toepassing op de uiteindelijke prijs. Verder betaal je ook kosten voor het aanvragen van een vergunning. Neem contact met ons op wanneer je een specifieke prijs wilt voor jouw project of andere vragen hebt.
Een dakkapel is in feite een kleine dakopbouw op zolder. Je krijgt hierdoor meer ruimte en meer licht in je kamer. Een nokverhoging wordt net als een dakkapel geplaatst op een schuin dak, maar verhoogt ook de nok (punt) van het dak. Je verruimt en verhoogt hiermee de zolder. Een dakopbouw daarentegen wordt geplaatst op een plat dak. Je creëert hiermee een compleet nieuwe etage, je verhoogt dus geen bestaande ruimte.
Staat jouw vraag er niet tussen?
Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over het verhogen van je dak.