fbpx

Aanbouw Woning

Heb jij behoefte aan meer leefruimte, maar zie je verhuizen niet zo zitten? Dan is een aanbouw voor jou de perfecte oplossing! Je creëert meer ruimte, meer licht en de verkoopprijs van je woning gaat aanzienlijk omhoog. Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

WIJ REGELEN JOUW AANBOUW VAN A TOT Z

Kies voor een geheel nieuwe ruimte in je woning zoals een serre, garage of bijkeuken. Daarnaast kan je kiezen voor verschillend materiaal. De meest voorkomende aanbouw is natuurlijk die van steen. Maar ook een houten aanbouw is de laatste tijd erg populair. Overweeg je een aanbouw voor jouw woning? En wil je dit laten doen door een ervaren bouwbedrijf? Wij van Brabant Bouwt kunnen die partij voor jou zijn. Wij realiseren jouw aanbouw van A tot Z.

Op deze pagina (ga direct naar)

Voorbeeld aanbouw
Voorbeeld aanbouw

Stel je eigen aanbouw samen! 

Ontwerp zelf online je eigen aanbouw en ontvang een direct offerte op maat in je mail.

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw project of direct een afspraak maken? Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag verder! 

WAT IS EEN AANBOUW?​

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN aanBOUW?

Een aanbouw is een manier om je huidige woning te vergroten. Dit kan aan de achterkant, zijkant of voorkant van de woning. De aanbouw zien we als een bijgebouw dat wordt toegevoegd aan een bestaand gebouw. Dit gebouw is aangebouwd aan een andere ruimte en is te bereiken via bijvoorbeeld een deur. Je kunt hierbij denken aan een bijkeuken, garage, hal of een serre.

EEN AANBOUW: WAT KOMT ER BIJ KIJKEN?​

HOUD REKENING MET:

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het bouwen van een aanbouw veel voordelen voor je woning. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met bouwen. Lastige zaken zoals regelgeving of vergunningen zijn voorbeelden van de vele vragen waar je van te voren het antwoord op moet weten. Hier kunnen wij jou bij helpen. Wij realiseren jouw project van A tot Z. Dat wil zeggen van architectuur indien gewenst tot aan regelgeving en projectmanagement. 

Welke soorten aanbouw zijn er?

Er zijn verschillende soorten gebouwen aan te bouwen, die vaak een verschillend doel hebben. Bepaal daarom van te voren de reden waarom je kiest voor een aanbouw. Het is ook belangrijk om van te voren goed te kijken of wat voor materiaal je kiest, bijvoorbeeld hout of steen. Dit heeft uiteindelijk gevolgen op het kostenplaatje. Wil je een extra leefruimte waar in de winter genoeg daglicht binnenkomt of wat je in de zomer als extra terras kunt gebruiken? Kies er dan voor om een serre aan te bouwen. Heb je behoefte aan extra ruimte in je keuken? Dan is het een goed idee om een bijkeuken aan te bouwen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan een van onze mogelijkheden hieronder. Samen kijken we naar wat het beste is voor jou. Bovendien heb je bij ons altijd één aanspreekpunt en een groot netwerk van vaste onderaannemers waardoor we snel kunnen bouwen en een hoge kwaliteit kunnen garanderen.

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Een serre is de oplossing voor extra wooncomfort. De glazen behuizing zorgt onder andere voor veel meer lichtinval. Zowel in de winter als in de zomer kan je optimaal genieten van de voordelen van een serre.

Houten aanbouw

Houten aanbouw

Een houten aanbouw met een sterke houtsoort heeft weinig tot geen onderhoud nodig en geeft een authentieke uitstraling aan je woning. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing voor meer woonruimte.

Bijkeuken aanbouw

Aanbouw Bijkeuken

Heb je meer ruimte nodig in de keuken? Dan is het een goed idee om een bijkeuken aan te bouwen. Dit biedt extra ruimte voor huishoudelijke producten of bijvoorbeeld een extra koelkast of vriezer.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt voordat je begint met bouwen. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

De kosten voor een aanbouw zijn moeilijk te berekenen. Vooral omdat er zoveel keuzes gemaakt moeten worden binnen dit project. Wanneer jij gaat voor bijgebouw van steen ben je natuurlijk al veel meer kwijt dan wanneer je kiest voor hout. Daarnaast zijn de hoeveelheid stopcontacten, ramen, kozijnen, radiatoren en dergelijke allemaal van toepassing op de prijs.

Het verschil tussen tussen deze soorten verbouwingen is dat er bij een aanbouw een extra ruimte wordt toegevoegd die afzonderlijk is van het hoofdgebouw. Bijvoorbeeld een bijkeuken of serre. Bij een uitbouw vergroot je een bestaande ruimte in het hoofdgebouw. Bijvoorbeeld het vergroten van de woonkamer of keuken. Beide verbouwingen maken je woning een stuk groter en zijn toegankelijk via het hoofdgebouw. 

Een verbouwing aan de achterkant van je woning heeft vaak geen vergunning nodig. Mits je bouwt binnen de maximale afmetingen. Ga je bouwen aan de zijkant of voorkant van je woning, dan heb je in de meeste gevallen wel een vergunning nodig. Benieuw hoe de regelgeving in jouw gemeente is? Neem dan contact met ons op. Wij hebben ervaring met aanvragen van vergunningen voor een verschillende aanbouw soorten.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over verbouwingen en renovaties. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons