fbpx

Zolder verbouwen

Zolder verbouwen? Wij regelen dit van A tot Z

Heb je al een zolder, maar gebruik je deze als opslag of is je zolder misschien te laag om te staan? Je zolder kan goed dienen als extra ruimte wanneer je hem op de juiste manier gebruikt en inricht. Ideaal als er gezinsuitbreiding onderweg is of als je woning relatief klein is. De opties zijn breed, kies je voor een fitnessruimte, een extra slaapkamer of voor een hobbyruimte/kantoor? Wanneer je van plan bent om je zolder te verbouwen zijn er verschillende mogelijkheden. Het kan zomaar zo zijn dat je zolder al een extra ruimte is, maar wil je graag je woning verduurzamen of een scheiding maken om er zelfs twee aparte ruimtes van te maken. Afhankelijk van je wensen gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw zolderverbouwing.

Op deze pagina (ga direct naar)

Aanbouw

Aannemer voor een zolderverbouwing

Ben jij op zoek naar een goede aannemer voor een zolderverbouwing? Het verbouwen van een zolder vergt vakkundige skills en uitvoering. Het is van belang dat dit door een professioneel bedrijf met échte vakspecialisten wordt uitgevoerd. Wij van Brabant Bouwt verbouwen jouw zolder van A tot Z.

De voordelen van een zolderverbouwing

Je zolder verbouwen ? Neem contact op!

Wat voor zolder verbouwingen zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verbouwen van je zolder. Hieronder lees je een aantal mogelijkheden die je kunt overwegen.

Dakkapel plaatsen

Wanneer je een relatief kleine zolder hebt is verbouwen een goede optie. Het kan namelijk zomaar zijn dat je een verhuizing in je hoofd hebt omdat je een ruimte te weinig hebt, maar vaak kan de zolder makkelijk dienen als extra ruimte. Door een dakkapel te plaatsen creëer je meer lichtinval en meer oppervlak om op te staan in de ruimte.

Nokverhoging

Met een nokverhoging creëer je maar liefst 30% meer vloeroppervlak en dus ook meer woningwaarde. Je kunt kiezen voor een eenzijdige of een dubbelzijdige nokverhoging, dit is afhankelijk van je budget. Een dubbele nokverhoging vinden mensen over het algemeen mooier en gunstiger de woningwaarde.

Zolder plafond opknappen

Je hebt al een zolder met genoeg oppervlakte om op te staan, maar je zolder plafond is toe aan een opknapbeurt. Is je plafond toe aan een nieuwe verflaag, wil je het plafond (opnieuw) isoleren of misschien juist het plafond verlagen? Er zijn een aantal mogelijkheden kosten te besparen door het opknappen van je plafond.

De indeling van de zolder veranderen

Veel mensen gebruiken de zolder als slaapkamer of als kantoor. Wanneer het een grote open ruimte is zonder indeling kan dit nadelen met zich mee brengen. Het kan namelijk zo zijn dat je een kantoorruimte mist, maar ruimte op zolder over hebt om deze daar te realiseren. Het is ook mogelijk om een inloopkast te bouwen. Zo stap je uit bed meteen je kledingkast in en heb je een ruim overzicht van al je spullen. De zolder indeling veranderen biedt dan een goede oplossing.

Zolder ombouwen tot badkamer

Een badkamer op zolder voor jou en je partner alleen, wie wilt dat nou niet. De zolder verbouwen naar badkamer is een ideale oplossing om privacy te creëren en meteen in dezelfde ruimte te zijn waar je je kunt aankleden. Er zijn verschillende overwegingen die je kunt maken om jouw zolder te verbouwen naar badkamer.

Waar moet je op letten bij een zolder verbouwing?​

Bij het verbouwen van je zolder moet je rekening houden met wat punten. De punten die hieronder staan zijn bepalend voor het kosten pakket van jouw wensen.

De aandachtspunten van een zolder verbouwing op een rij:

  • Isolatie
  • Zonnepanelen
  • Vergunningen
isolatie zolder verbouwing

Isolatie

Warmte stijgt op en gaat vaak via het dak verloren. Door je zolder en dak goed te isoleren heb je veel langer plezier van de warmte die je creëert door te stoken. Wanneer je voor isolatie kiest heb je vaak al je stookkosten binnen een jaar terugverdiend. Je kunt kiezen voor binnenuit of buitenaf isoleren. Met binnenuit isolatie wordt isolatiemateriaal tegen het dakbeschot bevestigt. Bij buitenaf isoleren wordt het isolatiemateriaal bevestigt meteen onder de dakbedekking. Isolatiematerialen die veel gebruikt worden zijn glaswol, minerale wol, steenwol, houtvezel of PIR.

zonnepanelen zolder verbouwing

Zonnepannelen

Investeren in zonnepanelen, is investeren in een duurzame toekomst. Maar liefst 1,5 miljoen Nederlandse huizen heeft dakpannen op het dak liggen. Erg handig om rekening mee te houden wanneer je de zolder gaat verbouwen thuis. Je kunt namelijk kosten besparen door het in combinatie met de verbouwing aan te pakken omdat er meteen een extra groep en leiding bij gemaakt kan worden. Een dakkapel kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Houdt rekening met een ligging op het Noorden voor optimaal rendement.

vergunning zolder verbouwing

Vergunningen

Het is slim om vooraf na te gaan of je één of misschien meerdere vergunningen nodig hebt om je zolder te mogen verbouwen. Je krijgt te maken met een bestemmingsplan, omgevingsvergunning en het laten maken van bouwtekeningen. Een vergunning aanvragen doe je bij de gemeente waar het huis is gevestigd. Vraag deze op tijd aan, gemeenten hebben vaak 8 weken de tijd om toestemming te geven op je aanvraag.

Je kunt via de gemeente waar je woont checken of je een bouwvergunning nodig hebt op de postcode van jouw huis.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het laten verbouwen van je zolder. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Bij een zolder verbouwing is in veel gevallen een vergunning nodig. Het gaat om een dusdanig grote wijziging dat het in Nederland verplicht is een document aan te vragen. Hierin waarborg je dat je tijdens de verbouwing andere mensen niet tot last bent. Het kan voorkomen dat een document niet persé nodig is – of dit voor jou het geval is kun je altijd opvragen bij de gemeente in jouw regio.

De kosten van een zolder verbouwing liggen erg uiteen. Het aantal vierkante meters, de hoogte en het gekozen materiaal zijn een belangrijke invloed op de uiteindelijke prijs. Verder betaal je ook kosten voor het aanvragen van een vergunning. Neem contact met ons op wanneer je een specifieke prijs wilt voor jouw project of andere vragen hebt.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over het verbouwen van je zolder.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons