fbpx

Uitbouw Woning

Wij regelen jouw Uitbouw van A tot Z

Heb je behoefte aan meer leefruimte in je woning? Wellicht is een uitbouw de perfecte oplossing voor jou. Met een uitbouw zorg je niet alleen voor een stijging van de verkoopprijs van je woning, maar creëer je de extra ruimte die je zoekt én zorg je voor meer licht. Dus ben je van plan om voor een uitbouw te gaan? Zoek dan niet verder, want wij van Brabant Bouwt zijn die partij voor jou. Wij realiseren jouw uitbouw van A tot Z. Neem direct contact met ons op. Samen kijken we naar wat we voor jou kunnen betekenen.

Op deze pagina (ga direct naar)

Aanbouw

Wat is een uitbouw?

Bij een uitbouw vergroot je een bestaande ruimte van je huidige woning. Voor dit soort verbouwingen, doorbreek je de gevel en maak je een ruimte in een klap groter. Dit gaat bijvoorbeeld om een keuken, eetkamer, woonkamer, erker of garage. Doordat je een huidige ruimte uitbouwt heb je geen deur of andere ingang nodig om de ruimte te betreden.

Wat zijn de voordelen?

Wil jij een uitbouw laten realiseren ? Neem contact op!

Een uitbouw: wat komt er bij kijken?

Voordat je kunt beginnen met het bouwen van je uitbouw, zijn er een aantal belangrijke voorbereidingen die je moet treffen. Zo is het belangrijk om rekening te houden met regelgeving en vergunningen. Wat mag wel en wat mag niet? Heb ik een vergunning nodig voor mijn uitbouw? Dit zijn enkele vragen die je van te voren goed in kaart moet hebben.

Er zijn nog een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden. Benieuwd welke aspecten dit zijn? Neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen een architect voor je regelen als dat nodig is. Daarnaast nemen wij direct contact op met de gemeente voor een eventuele vergunning en regelen het projectmanagement. Hieronder vind je alvast een aantal vraagstukken die belangrijk zijn:

Uitbouw

Soorten uitbouw

Een uitbouw is er in verschillende soorten en maten. Daarbij heeft iedere uitbouw ook een verschillend doel. Het is daarom belangrijk van te voren de reden van jouw uitbouw te bepalen. Wil je extra leefruimte creëren? Dan is het uitbouwen van je woonkamer of keuken een goede keuze. Kies bijvoorbeeld voor een erker aan de voorkant van jouw huis. Het is ook mogelijk om een uitbouw te maken op zolder. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een dakkapel of nokverhoging. Uitstekend geschikt voor een extra werkruimte of een nieuwe slaapkamer. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en samen gaan we kijken naar het juiste project voor jouw huis.

Serre aanbouw

Serre uitbouw

Een serre is de oplossing voor extra wooncomfort. De glazen behuizing zorgt onder andere voor veel meer lichtinval. Zowel in de winter als in de zomer kan je optimaal genieten van de voordelen van een serre.

Erker uitbouw

Erker uitbouw

Een erker geeft extra ruimte in je huis, laat veel licht binnen en het heeft een prachtige uitstraling. De ideale oplossing wanneer je net wat ruimte te kort komt in huis. Erkers kunnen zowel aan de voorkant als aan de achterkant van een huis aangebouwd worden.

nokverhoging

Nokverhoging

Wil je meer ruimte in op zolder creëren? Dit doe je het beste met een nokverhoging. Kies voor een enkelzijdige of dubbelzijdige nokverhoging en maak moeiteloos een extra kamer met een hoog plafond op zolder. Bovendien verhoog je hiermee de waarde van je huis.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt voordat je begint met bouwen. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

De kosten voor een uitbouw zijn moeilijk te berekenen. Vooral omdat er zoveel keuzes gemaakt moeten worden binnen dit project. Wanneer jij gaat voor een uitbouw van steen ben je natuurlijk al veel meer kwijt dan wanneer je kiest voor hout. Daarnaast zijn de hoeveelheid stopcontacten, ramen, kozijnen, radiatoren en dergelijke allemaal van toepassing op de prijs.

Het verschil tussen tussen deze soorten verbouwingen is dat er bij een aanbouw een extra ruimte wordt toegevoegd die afzonderlijk is van het hoofdgebouw. Bijvoorbeeld een bijkeuken of serre. Bij een uitbouw vergroot je een bestaande ruimte in het hoofdgebouw. Bijvoorbeeld het vergroten van de woonkamer of keuken. Beide verbouwingen maken je woning een stuk groter en zijn toegankelijk via het hoofdgebouw.

Een verbouwing aan de achterkant van je woning heeft vaak geen vergunning nodig. Mits je bouwt binnen de maximale afmetingen. Ga je bouwen aan de zijkant of voorkant van je woning, dan heb je in de meeste gevallen wel een vergunning nodig. Benieuwd hoe de regelgeving in jouw gemeente is? Neem dan contact met ons op. Wij hebben ervaring met aanvragen van vergunningen voor een verschillende uitbouw soorten.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over verbouwingen en renovaties. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vrijblijvende offerte ontvangen of direct een afspraak maken? Stuur ons dan een bericht of bel. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomproject! 

Bel ons